Τα τέσσερα αυτοδιοικητικά αγκάθια του Μητσοτάκη

από Team MyPortal.gr
sms

Τέσσερα σοβαρά αγκάθια αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ και η Εκλογική Επιτροπή  για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, η οποία όπως σας ενημερώσαμε έγκαιρα θα συνεδριάσει αύριο για πρώτη φορά.

Τα δύο πρώτα αφορούν στις επιλογές στην περιφέρεια Αττικής και τον δήμο της Αθήνας. Για τον δεύτερο φαίνεται ότι η Πειραιώς προσανατολίζεται στον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά η διαχείριση του όλου θέματος δεν είναι καθόλου απλή, καθώς έχουν ήδη εμφανισθεί πολλοί υποψήφιοι, όπως ο Γιώργος Πατούλης και εσχάτως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Οσο για την περιφέρεια Αττικής εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο μπλεγμένα, καθώς δεν υπάρχουν φαβορί.

Τα άλλα δύο αγκάθια είναι επαρχιακά. Το ένα λέγεται δήμος Θεσσαλονίκης, όπου το τοπίο παραμένει πολύ θολό. Εσχάτως ακούγονται τρία ονόματα: Πάρις Μπίλιας, Περικλής Μήτκας και Θανάσης Σαββάκης. Κρατείστε πάντως αυτό που έλεγε το Σάββατο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ: ότι αν δεν αποσαφηνισθεί η ημερομηνία των εθνικών εκλογών δύσκολα θα υπάρξουν αυτοδιοικητικές ανακοινώσεις. Γιατί «άλλο να κάνεις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και άλλο να έχει κερδίσει η ΝΔ τις εθνικές εκλογές ».

Το τέταρτο αγκάθι λέγεται περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου εκλεγμένος περιφερειάρχης είναι ο προερχόμενος από τη ΝΔ Πέτρος Τατούλης. Και λέμε αγκάθι γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ δε θέλει να ακούσει για ενδεχόμενη στήριξη  στον Τατούλη. Λέγεται μάλιστα –όπως γράφει ο σημερινός «Βηματοδότης»- ότι πολύ πρόσφατα στο άκουσμα του ονόματος «Τατούλης» ο Μητσοτάκης αντέδρασε ως εξής: «Δε θέλω να ξανακούσω αυτό το όνομα στη ΝΔ»!

-Ο Νεολαίος-