Τα προβλήματά κόστους στην αγορά και οι τιμές για το γιορτινό τραπέζι

από Team MyPortal.gr
sms

Μειωμένη εμφανίζεται φέτος το Πάσχα  η ζήτηση κρέατος για το γιορτινό τραπέζι κάτι που σταθεροποιεί και τις τιμές οι οποίες κυμαίνονται στα αμνοερίφια ως τα 8 ευρώ το κιλό.

Ο Γενικός Γραμματέας Σωματείου  Νίκος Μπαλαμπανίδης, τόνισε οτι η τιμή καθορίζεται ανάλογα με την προέλευση του κρέατος , τα κιλά , την μυική ανάπτυξη καθώς και το πάχος του.

Ωστόσο ο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων,Στέργιος Κύρτσιος,  και ο Πρόεδρος Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης,Σάββας Κεσίδης, σε συνέντευξη Τύπου τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έδωσαν έμφαση στο πρόβλημα συνεργασίας τους με την πολιτεία, η οποία δεν τους δίνει σφραγίδα (κατάταξης) κρεάτων καθώς και την μηχανική ποιοτική ταξινόμηση των ελληνικών κρεάτων η οποία δεν χρησιμοποιείται. 

Ο κ,Κεσίδης ανέφερε οτι “προσπαθούμε να στηρίξουμε την ελληνική παράγωγη,Κρέατα τα οποία έρχονται απο έξω για εκτροφή ή  σφαγή,  επιστρέφονται και πωλούνται στην χώρα προέλευσης τους”. Επίσης συμπλήρωσε πως “ότι σφάζεται εκτός σφαγείου και δεν φέρει σφραγίδα έλεγχου , είναι επικίνδυνο να φαγωθεί. Δεν μπορεί ένα προϊόν το οποίο έχει περάσει απο όλους τους ελέγχους και τις διαδικασίες πιστοποιήσεις να πωλείται απο κάποιον άλλον σε χαμηλότερη τιμή του κόστους ενώ η τιμή στην αγορά εκτιμάται στα 8-9 ευρώ >>. (Να σημειωθεί οτι το κόστος υπολογίζεται στην τιμή των 6 Ευρώ ) “Ο παλμός της αγοράς ακολουθείται από την κρίση τα τελευταία 10 χρόνια με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο να μειώνεται ο τζίρος”, κατέληξε.