Σύσφιξη σχέσεων κυβέρνησης – εκκλησίας: Στη Μητρόπολη ο Κυρ. Μητσοτάκης τη Μ. Πέμπτη

από Team MyPortal.gr
sms

Στη Μητρόπολη βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρακολουθήσει τη Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης (02/05), επιβεβαιώνοντας έτσι το κλίμα καταλλαγής με την Εκκλησία, βάζοντας τέλος στη ρήξη που είχε επέλθει.

Η ρήξη μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης, είχε επέλθει μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Μητσοτάκης με τον Ιερώνυμο στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι, με το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ήταν η πρώτη παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μητρόπολη μετά την όξυνση των σχέσεων κυβέρνησης και εκκλησίας, με τις σχέσεις των δύο πλευρών  να έχουν πλέον εξομαλυνθεί.

Ιερώνυμος: Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε

Καθοριστικής σημασίας για την αποκατάσταση των σχέσεων ήταν και η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, καλώντας τα κόμματα να μην κάνουν πολιτική στο όνομα της εκκλησίας.

Τη Μ. Πέμπτη ο Ιερώνυμος δεν θέλησε να δώσει καμία συνέχεια σε όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δηλώνοντας όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», ενώ προσερχόταν στη Μητρόπολη και στη συνέχεια ευχήθηκε, «Καλή Ανάσταση».