ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης απέλυσε τον γενικό διευθυντή Θ. Γεωργόπουλο

από Team MyPortal.gr
sms

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, ο διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση τα τελευταία χρόνια, μετά τον θάνατο του Μίμη Δαρειώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στ. Κασσελάκης κάλεσε στο γραφείο του τον Θ. Γεωργόπουλο και του ανακοίνωσε, παρουσία τρίτων κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι επιθυμεί να διακοπεί η συνεργασία του με το κόμμα. Όταν ο Θ. Γεωργόπουλος του ζήτησε να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητές του και να παραδώσει έως αύριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακάλεσε να τελειώσουν όλα σήμερα.

Πρόκειται για την πρώτη απόλυση της περιόδου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμάται ότι δεν θα είναι η μόνη, στον απόηχο και των εξελίξεων στα κομματικά μέσα και της αποκαλύψεις για την εταιρεία OSIOS, μέσω της οποίας, δάνεισε τα κομματικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στις ΗΠΑ, παρότι απαγορεύεται βάσει του νόμου του 2016, οι πρόεδροι κομμάτων να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Ο κ. Γεωργόπουλος επελέγη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ -έχοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος- μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να επιθυμεί να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές, εντός του κόμματος.