Στον Καράογλου ο δήμαρχος Δέλτα για το νερό του Αξιού

από Team MyPortal.gr
sms

Με τον υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Δέλτα, Γ. Ιωαννίδης για το θέμα της υδροδότησης της κοινότητας Αξιού από το δίκτυο της ΕΥΑΘ.

Ο κ. Ιωαννίδης έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα του υπέρογκου χρέους των 14 εκατομμυρίων ευρώ του δήμου προς την ΕΥΑΘ που βρήκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε τη διευθέτηση του με όρους βιώσιμους χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες του δήμου Δέλτα. «Χρειάζεται να δρομολογηθεί μια λύση που θα αποτελεί τη χρυσή τομή για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον οι πολίτες του δήμου μας με την πληρωμή μεγάλων ποσών στους λογαριασμούς ύδρευσης» ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης. Τα ζητήματα αυτά θα εξεταστούν εκ νέου από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ η οποία δια του διευθύνοντος συμβούλου της δεσμεύτηκε για την επίλυση τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Δέλτα Δημήτρης Τερζίδης ο δημοτικός σύμβουλος Χαλάστρας Αχιλλέας Χαντές, ο νομικός σύμβουλος της ΕΥΑΘ Νίκος Στεργιόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΔΔ, Δημήτρης Ζάχος. Oι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα για την υδροδότηση του Αξιού καθώς και για τα υπόλοιπα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΕΥΑΘ.