Στις 24-30 Μαΐου 2021 γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας: «Το μέλλον είναι στα χέρια μας»

από Team MyPortal.gr
sms

Tου Κώστα Δέρβου, προέδρου ΙΝΕΔΙΒΙΜ

 

Από τις 24 έως τις 30 Μαΐου 2021 θα εορταστεί σε όλη την Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2021. Η Ευρώπη αναδεικνύει -όπως πάντα- με μοναδικό τρόπο πόσο πιστεύει στη δύναμη των νέων. Με το σύνθημα «Το μέλλον είναι στα χέρια μας», προσκαλεί τις νέες και τους νέους όλης της Ευρώπης να λάβουν μέρος σε συναρπαστικές εκδηλώσεις, να εμπνευστούν, να θέσουν καινούριους στόχους και να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας αποτελεί ορόσημο, καθώς εγκαινιάζει τα νέα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027. Αξιοποιώντας τα επιτεύγματα και την εμπειρία των προηγούμενων ετών, το νέο Erasmus+ και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, ενισχύονται, ώστε να προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες. Με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 26 δισ.ευρώ, τα εμβληματικά αυτά προγράμματα οραματίζονται και κάνουν πράξη την οικοδόμηση μιας πιο συνεκτικής, περιεκτικής, πράσινης και ψηφιακής κοινωνίας.

Στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού των προγραμμάτων, αναγνωρίζουμε τη σημασία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας και στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία. Η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση θα διοργανωθεί στις 27 Μαΐου 2021 και ώρα και 15:00 μ.μ., παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας. Νίκης Κεραμέως. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Eurodesk Greece. Θα παρουσιαστούν τα νέα προγράμματα Erasmus+ / Youth, European Solidarity Corps και το δίκτυο Eurodesk. Προσκεκλημένοι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και ο πολλαπλασιαστής του δικτύου Eurodesk, Europe Direct Κομοτηνής.

Στις 28 Μαΐου και ώρα 12:30 μ.μ. νέες και νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με πρώην συμμετέχοντες στα προγράμματα και να μάθουν για την εμπειρία τους. Επιπλέον, νέες και νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής που θα τρέχει όλη την εβδομάδα με θέμα «Το μέλλον μας στα χέρια μας» και τις βασικές προτεραιότητες των προγραμμάτων Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps. Θα αναδειχθούν δύο νικητές, οι οποίοι θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων και θα λάβουν ένα kit με πλούσια δώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας: https://europa.eu/youth/home_el

Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2021!