Στα… «πέντε» η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ωραιοκάστρου

από Team MyPortal.gr
sms

Αν και απέχουμε σχεδόν ενάμισι σχεδόν χρόνο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019, οι «γαλάζιες» υποψηφιότητες στο Ωραιόκαστρο, ένα από τα λεγόμενα «κάστρα» της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Θεσσαλονίκης, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Ο σημερινός δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, αν και ο ίδιος δηλώνει ότι είναι υπερκομματικός καθώς στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχουν στελέχη όλων των κομμάτων, έχει χαρακτηριστεί ουκ ολίγες φορές ως «γαλάζιος». Μάλιστα, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη προέδρου στην Β’ ΝΟΔΕ υπέγραψε για τη συμμετοχή υποψηφίου προέδρου ενώ οι σχέσεις του με τους βουλευτές της ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από καλές. Ο κ. Γαβότσης έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο και ήδη αναζητά υποψηφίους για την ανανέωση του ψηφοδελτίου του με τη συμμετοχή και στελεχών, τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές του 2014 με άλλους υποψηφίους δημάρχους.

Ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος προέρχεται και αυτός από την «γαλάζια» παράταξη, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, αλλά έχει δηλώσει παρών στα δημοτικά δρώμενα. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες ο Δημήτρης Σαραμάντος συγκάλεσε την ομάδα του προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους. Από την ομάδα του κ. Σαραμάντου ορισμένοι μάλλον έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και αναμένεται να είναι υποψήφιοι με την παράταξη του σημερινού δημάρχου.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανήκει και αυτός στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, «παιδί» μάλιστα του πρώην δημάρχου Νίκου Μπάτου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει σταματήσει αυτά τα 3,5 χρόνια της διοίκησης του σημερινού δημάρχου να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Ήδη έχει κλείσει στελέχη από άλλες παρατάξεις και αναμένεται να είναι ένας εκ των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου.

Ο Παντελής Τσακίρης, ο οποίος ανήκει στο χώρο της ΝΔ, έχει δηλώσει εδώ και αρκετούς μήνες την πρόθεσή του να διεκδικήσει την καρέκλα του δημάρχου.

Ενώ τις τελευταίες ημέρες ένας ακόμη υποψήφιος από τον «γαλάζιο» χώρο έχει κάνει την εμφάνισή του, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για το μέλλον του δήμου Ωραιοκάστρου. Ο λόγος για τον επιχειρηματία Παντελή Σκαρλάτο, ο οποίος έχει ξεκινήσει τις επαφές του για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου.