Στα κόκκινα θα ” ντυθεί ” αύριο ο Λευκός Πύργος

από Team MyPortal.gr
sms

Στα κόκκινα θα « ντυθεί» αύριο ο Λευκός Πύργος. Από τις 8.30 έως τις 23.00 το σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης θα φωταγωγηθεί σε κόκκινη απόχρωση.

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

Η δράση εντάσσεται στην καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας – TIF με τίτλο «Bring Thal to Light». Σε πολλές από τις 65 χώρες-μέλη της ΔΟΘ θα φωταγωγηθούν με κόκκινο χρώμα κτήρια και μνημεία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια αλυσίδα φωτός που θα ενώσει όλες τις συλλογικές προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με Θαλασσαιμία σε όλο τον κόσμο.

Κρίκος αυτής της σημαντικής αλυσίδας και της συλλογικής προσπάθειας είναι ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας ο οποίος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη θα στείλει το μήνυμα πως τα άτομα με θαλασσαιμία μπορούν και πρέπει να ζήσουν μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, προωθώντας παράλληλα την ίση πρόσβαση σε αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές.