Στ. Κοντονής: Έχουμε στημένο επεισόδιο από τοπικά στελέχη της ΝΔ και 5-6 το πολύ 10 νεοναζί

από Team MyPortal.gr
sms

Για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο ίδιος και η Θεοδώρα Τζάκρη κατά την επίσκεψη τους στα Γιαννιτσά μίλησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Κοντονής κατήγγειλε πως πρόκειται για “όχι παραπάνω από δέκα μέλη της Χρυσής Αυγής και γύρω στα δώδεκα άτομα μεταξύ των οποίων και ηγετικό τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν απλά να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δημιουργώντας ένα κλίμα ότι κάτι συμβαίνει, ενώ έκανε λόγο για ένα στημένο επεισόδιο από τοπικά στελέχη της ΝΔ και 5-6 το πολύ 10 νεοναζί και όχι για μια αυθόρμητη κίνηση κάποιων πολιτών.

Ερωτηθείς για τον έντονο χαρακτηρισμό και κατηγοριοποίηση διαδηλωτών απέναντι στη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Κοντονής είπε ότι “κανένας δεν έλεγε ούτε χαρακτήριζε ιδεολογικά σε μία κατεύθυνση τους πολίτες που διαμαρτύρονται, αλλά σε κάποιες διαδηλώσεις υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία, όπως σε αυτήν με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης” και πρόσθεσε πως “δεν έχω κανένα πρόβλημα να με χαρακτηρίζουν οι ακροδεξιοί προδότη”.

Καταλήγοντας, όσον αφορά τη συμφωνία και το περιεχόμενο της, επισήμανε πως ακόμη υπάρχει σύγχυση, ειδικά στο θέμα της εθνικότητας και της ιθαγένειας, ενώ εκτίμησε ότι με αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται για πρώτη φορά η ιστορία της Ελλάδας.