Στ. Κασσελάκης: Θα γίνω πρωθυπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ

από Team MyPortal.gr
sms

«Κέρδισα με το σπαθί τις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μου έδωσε μηχανισμό», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας πως δεν τον βοήθησε να εκλεγεί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Κέρδισα με το σπαθί τις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μου έδωσε μηχανισμό. Μου έδωσε συμβουλές πριν την ανακοίνωσή μου αλλά όχι μετά. Δεν με βοήθησε να εκλεγώ ο Τσίπρας.

Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει πολλές φορές με πρωτοβουλία και των δύο και μου έχει πει πως όποτε θέλω μπορώ να τον καλώ και ότι εκείνος θα μου δίνει την δική του οπτική γωνία, ξέροντας οτι λαμβάνω τις δικές μου αποφάσεις».

Σχετικά με το συνέδριο και την απουσία του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Θεωρώ ότι ο Αλέξης έπρεπε να έρθει στο συνέδριο, πληγώθηκε πολύς κόσμος. Δεν με πλήγωσε που δεν ήρθε. Είμαι σκληρό καρύδι, δεν είμαι συναισθηματικός, έχω σκοπό να υπηρετήσω την κοινωνία. Μπορεί κάποιος να με μαχαιρώσει πισώπλατα, είμαι έτοιμος. Η εικόνα μου μπορεί να είναι πιο αστική αλλά η ψυχή μετράει».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση που φέρεται να του είχε γίνει για να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας πως «ο κ. Διαματάρης που είναι κοινός φίλος μέσω του οποίου γνώρισα τον Κυριάκο με είχε ρωτήσει αν με ενδιαφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας γενικά και είχα πει όχι».

Ο κ. Κασσσελάκης, ο οποίος αγόρασε σπίτι 250 τ.μ. στο Κολώνακι αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, υπεραμύνθηκε του lifestyle, λέγοντας ότι οφείλει κάθε πολιτικός να είναι διαυγής και οι πολίτες να γνωρίζουν τι πράττει στο σπίτι του, παρέμεινε ασαφής, ωστόσο, ως προς την επιχειρηματική του δραστηριότητα εκτός Ελλάδας.

«Έχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση» απάντησε αναφορικά με το επαγγελματικό του στάτους και πρόσθεσε πως «θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας». Ωστόσο, «δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε ανάλυση τι έχω και τι δεν έχω» υποστήριξε, όταν ρωτήθηκε αν έχει υπό την κατοχή του «αστακοκάραβα».

«Πριν έρθω στο κόμμα τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις ήταν πολύ χαμηλότερα»

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική αποτύπωση του ΣΥΡΙΖΑ, «πριν έρθω στο κόμμα ήταν πολύ χαμηλότερα τα νούμερα» ανέφερε, λέγοντας ότι «17% δεν είναι κυβερνητικό το κόμμα» μολονότι σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, «είμαστε εδώ, για να μείνουμε. Πρέπει να το πιστέψετε», σχολίασε, για να συμπληρώσει ότι «ακόμη δεν έχω εκτοξευτεί δημοσκοπικά. Είναι η αμφιβολία για τα κίνητρά μου».

Δεν έλειψαν, όμως, ούτε οι «αιχμές» για τη συνυποψήφιά του τότε για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, καθώς «29 Ιουνίου ο Αλέξης παραιτείται και κανείς από τις συνυποψηφίους μου δεν λέει τίποτα. Δομές και κανόνες. Τι λες για τη χώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης.

«Το 2015 έγιναν λάθη, και μεγάλα λάθη»

Πέρα από αυτό είχα απογοητευτεί και με όλη τη διαχείριση της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος και συγχρόνως ο Αλέξης από το 2016 έως το 2019 έκανε πολύ μεγάλο έργο. Το 2015 έγιναν λάθη ίσως και μεγάλα λάθη».

Και συνέχισε αναφερόμενος στις επαφές του που είχε στο παρελθόν με τον σημερινό πρωθυπουργό: «Ένα από τα πράγματα που μου είχε πει ο Κυριάκος είναι ότι δεν υπάρχει συμμετοχή του απλού πολίτη στο πολιτικό κεφάλαιο. Και έκτοτε έχεις το Ταμείο Ανάκαμψης και αναθέτεις έργα σε επιχειρήσεις. Ό,τι μου έλεγε το 2012-2013 κάνει το αντίθετο στην κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε «όταν έχεις λιτότητα πρέπει να μείνει κάτι στον κουμπαρά. Γιατί δεν έμεινε τίποτα από τις κυβερνήσεις προ κρίσης. Εχω πει ότι έπρεπε να είναι λιγότερα τα 37 δισ. να ήταν χαλαρότερη η πολιτική μας στην κοινωνία» ενώ για τις ευρωεκλογές εκτίμησε ότι «θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17,8%, θέλω να κάνουμε την ανατροπή».

«Δεν νιώθω πρόεδρος υπό προθεσμία»

Ερωτηθείς για το ερωτηματολόγιο που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος ανέφερε πως «δεν θέλω να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι υπερήφανος για ό,τι έχει κάνει. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι η πιο ισχυρή εξουσία είναι αυτή που απευθύνεται στα μέλη»

«Δεν νιώθω πρόεδρος υπό προθεσμία, όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ας το κάνει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Θα κερδίσω και πάλι» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι στήνει σκιώδη διακυβέρνηση με αριστεία.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός απάντησε: «Ναι. Με τον ΣΥΡΙΖΑ». Νωρίτερα, είχε πει: «Το όνειρό μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός αλλά να αφήσω μια παρακαταθήκη για να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα».

«Ο Π. Πολάκης έκανε λάθος που απείχε από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη απάντησε ότι η σχέση τους είναι καλή: «Όπου πάω στη χώρα τον Παύλο τον εκθειάζουν, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Ακόμα και στις Σπέτσες οι γείτονές μου ζητούσαν τον Παύλο για συμβουλές. Έκανε λάθος που απείχε από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

Αναφερόμενος στην Όλγα Γεροβασίλη και την πρόσφατη συνάντησή τους, σχολίασε: «Πάντα είχαμε καλές σχέσεις. Το μήνυμα από το συνέδριο ήταν ξεκάθαρο γιατί εκείνη δεν ήθελε να ηγηθεί του κόμματος και οι σύνεδροι έλεγαν «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη». Υπάρχει η στιγμή της ενότητας, υπάρχει και η ανάγκη της διεύρυνσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ και απάντησε μόνο ότι «έχω μερικά μερίσματα χωρίς να είμαι στη διοίκηση. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω δραστηριότητες εντός Ελλάδας αλλά δεν έχω κάποιο διοικητικό ρόλο».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «αστακοκάραβα έχω στις ΗΠΑ. Δεν έχω ψαρέψει εγώ, είναι επικίνδυνο. Δεν είναι ώρα να μπούμε σε ανάλυση του τι έχω και τι δεν έχω. Την αλιεία την καταλαβαίνω πολύ καλά, όπως και τη ναυτιλία και τη βιομηχανία».

Όσον αφορά την περίοδό του στην Goldman Sachs, απάντησε ότι «άρχισα ένα μεταπτυχιακό στο ΜΙΤ με την υποστήριξη των αφεντικών μου, το οποίο το άφησα 4 μήνες μετά, είχα Α στα μαθήματά μου και μου είχαν προτείνει να γίνω συνεργάτης των καθηγητών αλλά σκέφτηκα ότι ήμουν 26-27 ετών και ήθελα να κάνω κάτι επιχειρηματικά».