Σλοβάκος λογοτέχνης φέρεται ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό

από Team MyPortal.gr
sms

Τον Σλοβάκο λογοτέχνη Γιουράι Τσιντούλα, 71 ετών, αναφέρουν ως τον φερόμενο δράστη της επίθεσης του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο στην πόλη Χάντλοβα.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Τσιντούλα φώναξε προς το μέρος του Φίτσο, την ώρα που ο πρωθυπουργός συνομιλούσε με υποστηρικτές του και όταν τον πλησίασε, τον πυροβόλησε.

Ο 71χρονος, εκ των ιδρυτών της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA, το 2005, εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του.

Σοκαρισμένος ο γιος του δράστη

Σε δήλωσή του στο τοπικό site Aktuality.sk ο γιος του 71χρονου φερόμενου ως δράστη δήλωσε σοκαρισμένος από αυτή την κατάσταση, λέγοντας «δεν έχω απολύτως καμία ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε και γιατί συνέβη όλο αυτό», δήλωσε ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις πολιτικές απόψεις του πατέρα του ανέφερε ότι «θα σας πω αυτό – δεν τον ψήφισε. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Επίσης, ο ίδιος αρνήθηκε ότι ο 71χρονος ήταν ψυχιατρικός ασθενής. «Ίσως βραχυκύκλωσε, δεν το ξέρω. Είναι δυναμικός, αλλά δεν είχε επισκεφτεί ψυχίατρο ή κάτι τέτοιο».