Σκα Κέλλερ: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, δεν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα

από Team MyPortal.gr
sms

«Ναι, είμαι αισιόδοξη. Είναι απολύτως ρεαλιστικό. Τα στοιχεία είναι εντελώς θετικά»: αυτά αναφέρει ερωτηθείσα από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, για την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, η Σκα Κέλλερ, Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων και συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ευρωομάδας «Πράσινοι Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία». Και προσθέτει πως, «οι Πράσινοι δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα. Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην κανονικότητα».

Η κ. Κέλλερ τονίζει επίσης στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είναι «σημαντικό, πρέπει να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε να τηρηθεί και η υπόσχεση των άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Συμφωνήθηκε και δεν μπορούν παριστάνουν τους ανήξερους. Δεν μπορεί κανείς να απαιτεί από μια χώρα μόνο να τηρεί τις υποσχέσεις της, πρέπει να πράττει και ανάλογα. Για τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες ιδίως, θα είναι δύσκολο να το αρνηθούν. Το ίδιο ισχύει για τους άλλους Ευρωπαίους. Δεν συνάδει με τα συμπεφωνημένα».

Το Πρακτορείο συνάντησε στην Αθήνα την κ. Κέλλερ, στο περιθώριο του «Προοδευτικού Φόρουμ». Λέει δε, για την «επόμενη μέρα» στην Ελλάδα ότι «πρέπει να ασχοληθούμε με το μέλλον της μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, ποιο θα είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ευρώπης για την Ελλάδα. Σε αυτό το θέμα όμως δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς μόνο τι θα πουν οι Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με την Γερμανίδα ευρωβουλευτή, «ο Ολαφ Σολτς πήγε μεν στο Παρίσι αλλά δεν υπήρξε καμιά πρόοδος σχετικά με τις προτάσεις Μακρόν. Τα πρώτα σημάδια δεν είναι και τόσο θετικά. Δεν παύω να ελπίζω, δεν αναμένω όμως καμιά επανάσταση», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ