Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον Μίμη Φωτόπουλο

από Team MyPortal.gr
sms

Μέσα σε κλίμα οδύνης συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, συνεργάτες και πλήθος κόσμου είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ως έναν “γνήσιο αυτοδιοικητικό και πιστό δημοκράτη” περιέγραψε τον εκλιπόντα η δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά, αναλαμβάνοντας, στον επικήδειο που εκφώνησε εμφανώς συγκινημένη, τη δέσμευση ότι η διοίκησή της θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο που ο ίδιος ξεκίνησε.

Η εξόδιος ακολουθία -που δεν ήταν η τυπική, αλλά η αναστάσιμη, λόγω των ημερών- εψάλη χοροστατούντος του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στο Ανατολικό, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το παρών έδωσαν δήμαρχοι, βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, παλιοί αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι δήμων, φορέων, κομμάτων κ.ά.

Ο Μίμης Φωτόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση και μακρά θητεία στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Κατά την περασμένη αυτοδιοικητική περίοδο διετέλεσε γενικός γραμματέας στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ την περίοδο από το 2014 έως το 2019 ήταν δήμαρχος Δέλτα. Κατά το παρελθόν διετέλεσε Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης όπως επίσης Αντινομάρχης Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Υποδομών.