Σαρωτική ήττα για τον Σούνακ οι δημοτικές εκλογές

από Team MyPortal.gr
sms

Πρόκειται για τις πιο βαριές ήττες των τελευταίων ετών για το συντηρητικό κόμμα. Η σαρωτική νίκη του Σάντικ Καν στην τρίτη θητεία της δημαρχίας του Λονδίνου ήταν ακόμα ένα χαστούκι για τον Βρετανό πρωθυπουργό καθώς πολλοί δήμοι που στήριζαν τους Τορις, όπως ο Δήμος του Γουέστ Μιντλαντς, πέρασαν στα χέρια των Εργατικών.

Για πολιτικό σεισμό κάνουν λόγο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ενώ ο Κίερ Στάρμερ ο πρόεδρος του εργατικού κόμματος πιέζει τον Ρίσι Σούνακ να ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών άμεσα.

Η Σούζαν Χολ, η υποψήφια των Συντηρητικών για το Λονδίνο, έχασε με μόλις 32,7% των ψήφων έναντι 43,9% του κ. Χαν. Για «άσχημη μέρα» για τους Συντηρητικούς, κάνει λόγο η εφημερίδα Sunday Telegraph. «Είμαστε καταδικασμένοι», υπογραμμίζει η Sunday Express για τους συντηρητικούς. Ο Ρίσι Σούνακ θα προσπαθήσει να επανέλθει στο προσκήνιο την ερχόμενη εβδομάδα, με μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τα εργασιακά, την πάταξη της αντισημιτικής συμπεριφοράς και την απέλαση των μεταναστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι δηλώνει στην Sunday Telegraph ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ψηφοφόροι που έχουν «απομακρυνθεί» από τους Συντηρητικούς θα επιστρέψουν εγκαίρως στις γενικές εκλογές. Ωστόσο σειρά δημοσκοπήσεων αφήνουν πίσω το κυβερνών κόμμα από 18 έως 24 μονάδες με τουρ Εργατικούς να προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν περισσότερες από 400 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο