Σ. Αναστασιάδης (ΝΔ): Δεν υπάρχει πλέον τρόπος να κρατηθεί στην αφάνεια ό,τι συνέβη στην υπόθεση με τη Σ. Αραβία

από Team MyPortal.gr
sms

«Θα αποκαλυφθούν όλα, δεν υπάρχει πλέον τρόπος να κρατηθούν στην αφάνεια όλα αυτά που έχουν συμβεί και θα δούμε τι θα ακολουθήσει» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την επερώτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, η οποία αφορά την «πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

«Είναι γεγονός ότι γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση με την παρουσία και του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά εδώ υπάρχουν κι άλλα θέματα, που ανεβάζουν το ενδιαφέρον της συζήτησης. Ο κ. Κοτζιάς χθες απείλησε με φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις ή διαρροή εγγράφων» είπε ο κ. Αναστασιάδης και διευκρίνισε: «Βεβαίως και οτιδήποτε απόρρητο μπορεί να περιέλθει στη γνώση του καθενός βουλευτή -όπως έγινε παλαιότερα με τη λίστα Λαγκάρντ, πριν δημοσιοποιηθούν τα ονόματα- αλλά η απειλή αυτή εμμέσως πλην σαφώς στρεφόταν εναντίον του κ. Λοβέρδου, ο οποίος κατέθεσε πριν δύο μέρες κάποια απόρρητα έγγραφα στη Βουλή, για να περιέλθουν στη συζήτηση της Δευτέρας». Παρατήρησε, δε, πως η αποκάλυψη των επίμαχων εγγράφων θα μπορούσε να γίνει σε μία κλειστή συνεδρίαση.

Σχολιάζοντας τη διπλή βράβευση του πρωθυπουργού στο Παρίσι (σ.σ. από τον δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων με το «Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες» και από το πολιτικό περιοδικό Politique Internationale με το «Βραβείο Πολιτικού Σθένους») ο βουλευτής της ΝΔ διερωτήθηκε: «Ποιο είναι το σθένος του; Που έκλεισε τις τράπεζες; Που ξεπούλησε όλη τη χώρα; Που εξαθλίωσε και εξαθλιώνει τον κόσμο; Γιατί τον βραβεύουν οι ξένοι; Γιατί τους κάνει τα χατίρια; Δεν διαφωνώ με καμιά βράβευση Έλληνα αξιωματούχου. Όμως, ποιο είναι το σθένος; Ότι κλείστηκε 17 ώρες σε μία διαπραγμάτευση και ήλθε στην Ελλάδα, έκλεισε τις τράπεζες, ξεπούλησε με το υπερταμείο όλη τη χώρα και εξαθλιώνει την κοινωνία;».

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα πρέπει να προβληματίζεται για την πολιτική ρευστότητα στη Γερμανία ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε: «Η πολιτική αστάθεια στη Γερμανία ανησυχεί όλη την Ευρώπη όχι μόνο την Ελλάδα […] Είναι πρωτόγνωρο γεγονός, για ένα κράτος που είναι η καρδιά της Ευρώπης, γι αυτό η αστάθεια θα επηρεάσει τους πάντες. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα επηρεάσει και τη χώρα μας, καταρχήν και κατά κύριο λόγο στο Προσφυγικό- Μεταναστευτικό, αλλά και στα θέματα της αξιολόγησης και στην προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ