Πτωτικά οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου – Άνοδος για το φυσικό αέριο

από Team MyPortal.gr
sms

Πτώση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με τις προοπτικές κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Επίσης, ορισμένοι επενδυτές αναμένουν ότι ο ΟΠΕΚ+ θα παρατείνει τις περικοπές παραγωγής του πέραν του πρώτου τριμήνου.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο Brent κινήθηκε καθοδικά κατά 0,46% στα 78,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI σημείωσε άνοδο 1,29 δολάρια ή 1,66%, για να διαμορφωθεί στα 78,87 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, το πετρέλαιο έχασε 0,49% στα 78,48 δολάρια το βαρέλι.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα ότι ελπίζει ότι θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς έως τις 4 Μαρτίου.

«Η ελπίδα μου είναι ότι μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε κατάπαυση του πυρός», δήλωσε.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «υπήρξε συμφωνία από τους Ισραηλινούς ότι δεν θα εμπλακούν σε δραστηριότητες και κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, προκειμένου να μας δοθεί χρόνος να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους».

Ωστόσο, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο Al Mayadeen, ότι η πρόταση των ΗΠΑ δεν ικανοποιεί τα αιτήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης για μόνιμο τερματισμό των συγκρούσεων και πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΕΚ+ θα λάβει σύντομα απόφαση σχετικά με το αν θα παρατείνει τις περικοπές της παραγωγής του πέραν του πρώτου τριμήνου. Η Goldman Sachs αναμένει ότι οι μειώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το δεύτερο τρίμηνο με τον ΟΠΕΚ+ να τις καταργεί σταδιακά και μερικώς το τρίτο τρίμηνο.

Η τιμή για το φυσικό αέριο σημείωσε άνοδο 1,63% στα 24,80 ευρώ ανά μεγαβτώρα.