Πτώση σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

από Team MyPortal.gr
sms

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά την Τρίτη, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Brent κατέγραψαν πτώση κατά 0,07% στα 83,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 0,04% στα 79,09 δολάρια.

Οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανές διαταραχές στην προσφορά πετρελαίου λόγω των πυρκαγιών στον Δυτικό Καναδά, για τις οποίες η κυβέρνηση της χώρας έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να είναι «καταστροφικές».

«Η παραγωγή καναδικής άμμου πετρελαίου έχει σήμερα ημερήσια δυναμικότητα 3,3 εκατομμυρίων βαρελιών, η οποία είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί οδεύοντας προς το καλοκαίρι», δήλωσε ο Alex Hodes, αναλυτής της ενεργειακής χρηματιστηριακής εταιρείας StoneX.

Επίσης, σε μια σειρά ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία σε ενεργειακές υποδομές, το Κίεβο εξαπέλυσε την τελευταία του βολή το Σαββατοκύριακο με μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έκλεισε εν μέρει το μεγαλύτερο διυλιστήριο στη νότια Ρωσία, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Την ίδια στιγμή, το φυσικό αέριο καταγράφει πτώση 0,09% στα 29,55 ευρώ ανά μεγαβατώρα.