«Πρωτοσέλιδη κυριαρχία» της Novartis

από Team MyPortal.gr
sms

H Novartis μονοπωλεί σήμερα την επικαιρότητα, καθώς αποτελεί  αποκλειστικό θέμα στις πρώτες σελίδες των  κυριακάτικων εφημερίδων.

Το «Πρώτο Θέμα» τιτλοφορείται «Αίμα στην αρένα» και έχει  υπέρτιτλο «Νovartis: Ο Τσίπρας άνοιξε το Κολοσσαίο», το «Βήμα» κάνει λόγο για «Αλήθειες ψέματα και μεθοδεύσεις~, το «Εθνος» επικαλείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση που δηλώνει «Μοιράζαμε λεφτά στους πάντες», η «Real news» διάλεξε το πιο ουδέτερο πρωτοσέλιδο κτύπημα («Ανοιγμα λογαριασμών ζητά το FBI»), ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η «Δημοκρατία», που τιτλοφορείται «Πως έδεσαν το σκάνδαλο οι Αμερικανοί». Η «Αυγή» κάνει λόγο για «Συνταγή Novartis για τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», ενώ το Documento έχει ρεπορτάζ με τον τίτλο «Το Harvard Project, τα ραντεβού και ο τιμοκατάλογος της μίζας».

H «Καθημερινή» που έχει τίτλο «Τα μυστικά της Novartis και το πολιτικό τσουνάμι» δημοσιεύει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον πρώην αντιπρόεδρο της φαρμακευτικής εταιρίας Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος υποστηρίζει ότι ουδέποτε διακίνησε μίζες σε πολιτικούς, ορισμένους από τους οποίους δεν έχει καν συναντήσει. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (φώτο κάτω), που έχει εξελιχθεί σε κεντρικό πρόσωπο της πολύκροτης υπόθεσης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν  έδωσε ποτέ χρήματα «όχι μόνο στον κ. Γεωργιάδη αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό». Υποστηρίζει επίσης ότι κάποιος από τους πολικούς που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση δεν τους έχει συναντήσει ποτέ.

«Είδα τον κ. Πικραμμένο  στο Μέγαρο Μουσικής σε μια εκδήλωση και μου έδωσε την κάρτα του. Δεν τον έχω ξανά δει, δεν τον έχω ξανά συναντήσει. Όπως δεν έχω συναντήσει και τους κυρίους Αβραμόπουλο και Βενιζέλο».

Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Φρουζής αναφέρει ότι τον συνάντησε μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και υπό την ιδιότητά μου του πρόεδρου του ΣΦΕΕ, περιγράφει δε τη συνάντησή τους ως ολιγόλεπτη και με θέμα «τις οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές, ελληνικές και πολυεθνικές».

Επισημαίνει επίσης ότι γνώρισε τον κ. Στουρνάρα ως πρόεδρο του ΙΟΒΕ και είχε επαφές μαζί του υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του ΣΦΕΕ.

Ο κ. Φρουζής υποστηρίζει τονίζει επίσης ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει και ότι εάν είχε κληθεί, θα είχε διαφωτίσει πολλές πτυχές της υπόθεσης.