Πρωθυπουργός Κατάρ: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

από Team MyPortal.gr
sms

«Ηβασική διαφορά στις συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς αφορά τους ομήρους και τον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραμάν Αλ Θάνι, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός πλησιάζουν σε αδιέξοδο λόγω των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Ράφα.

«Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε να δημιουργείται κάποια δυναμική, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σχεδόν σε αδιέξοδο», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ σε οικονομικό φόρουμ στην Ντόχα.

«Βεβαίως αυτό που συνέβη στη Ράφα μας πήγε πίσω», σημείωσε.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ, η χώρα του οποίου έχει μεσολαβήσει σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια της επτάμηνης σύγκρουσης, δήλωσε ότι το Κατάρ θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίλυση του θέματος.

«Το καθιστούμε πολύ σαφές σε όλους: η δουλειά μας περιορίζεται στη διαμεσολάβησή μας», τόνισε. «Αυτό θα κάνουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο Καταριανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι η βασική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών αφορά την απελευθέρωση των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου.

«Υπάρχει μία πλευρά που θέλει να τερματίσει τον πόλεμο και μετά να συζητήσει για τους ομήρους και υπάρχει μια άλλη πλευρά που θέλει τους ομήρους και θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο. Όσο δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο μεταξύ αυτών των δύο πραγμάτων δεν θα οδηγηθούμε σε αποτέλεσμα», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ.