Πρόσωπα και κριτήρια για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

από Team MyPortal.gr
sms

Την ώρα που η ονοματολογία για το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης φουντώνει, δεδομένου ότι σε έναν μήνα από σήμερα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής, ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Νέα σενάρια πυροδότησαν οι δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά πως ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να προέρχεται από το κόμμα της.

Το να προέρχεται από το χώρο της ΝΔ άλλωστε ο επόμενος πρόεδρος συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» που αναφέρει πως ο πρωθυπουργός έχει κλειδώσει στα χαρακτηριστικά του προσώπου που θα προτείνει και αυτό θα πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, επιστημονικές περγαμηνές και διεθνές κύρος και να γνωρίζει τις γεωπολιτικές συνθήκες.

Πρόσωπο εκτός ΝΔ «βλέπει» και η «Καθημερινή» αναφέροντας τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι δύσκολο να αιτιολογήσουν μια μη ψήφο τους. Αναφέρεται δε σε επιλογή προσώπου με «προφίλ Αλιβιζάτου» στο οποίο εντάσσονται κατά το ρεπορτάζ και οι Βασίλης Σκουρής και Λουκάς Παπαδήμος.

Το όνομα του Βασίλη Σκουρή, πρώην προέδρου του Δικαστηρίου της Ε.Ε., βρίσκεται στην πρώτη θέση του ρεπορτάζ της Real News στο οποίο αναφέρονται και πολλά άλλα ονόματα που έχουν συζητηθεί όπως των Κατερίνας Σακελαροπούλου, Μαρίας Δαμανάκη, Νίκο Κωνσταντόπουλου, Άννας Διαμαντοπούλου και Παναγιώτη Πικραμμένου ενώ υποστηρίζει πως οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Παναγιώτης Πικραμμένος και Λουκάς Παπαδήμος έχουν χάσει έδαφος.

Αντίθετα το «Παρόν» υποστηρίζει πως στο θέμα του ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως άσσο στο μανίκι τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Κατά την «Βραδυνή της Κυριακής» τέσσερα είναι τα επικρατέστερα πρόσωπα για να προταθούν από την κυβερνητική πλευρά: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βαγγέλης Βενιζέλος, Σταύρος Δήμας και Λουκάς Παπαδήμος.