Προκριματικές ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή η βραδιά στις Σέρρες. Το βασικό κριτήριο των ψηφοφόρων

από Team MyPortal.gr
sms

Του: Σταύρου Αλχατζίδη

Ικανοποίηση, αλλά όχι πανηγυρισμούς φέρνει η χθεσινή διαδικασία για την ανάδειξη των 35 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη διαδικασία δεν έλειψαν οι εντάσεις με τη σοβαρότερη να σημειώνεται στις Σέρρες.

Εκεί Δώρα Τσαμπάζη και Δώρα Αυγέρη έδωσαν σκληρή μάχη για την πρωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε η κ. Αυγέρη στον νομό καταγωγής της κ. Τσαμπάζη.

Αυτό έγινε με επεισοδιακό τρόπο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του my portal, υπήρξε ένταση και επεισόδιο ως προς το αποτέλεσμα που έβγαλε η μία από τις επτά κάλπες πoυ είχαν στηθεί στον νομό. Η ένταση είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία και τα αποτελέσματα να σταλούν στην «Κουμουνδούρου», πολύ αργότερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν και συνέχεια παραπέμποντας στα αρμόδια όργανα του κόμματος το όλο ζήτημα.

Η αναγνωρισιμότητα το γερό χαρτί

Επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες στα 63.000 μέλη και φίλους  μαζί με όσους ψήφισαν ηλεκτρονικά. Οι 57.000 ήταν παλιά και νέα μέλη και οι 6.000 φίλοι.

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσώπων όπως φαίνεται η αναγνωρισιμότητα τους.

« Ο περισσότερος κόσμος ψήφισε με αυτό το κριτήριο και ελάχιστοι μπήκαν στη διαδικασία να διαβάσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων», παραδέχεται στέλεχος του κόμματος από την κεντρική Μακεδονία.

Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν, ότι ο χρόνος που δόθηκε στους υποψήφιους, δεν ήταν αρκετός. Προσθέτουν πως νομαρχιακές επιτροπές δεν πρόλαβαν να διοργανώσουν μία εκδήλωση στην οποία θα ήταν παρόντες οι υποψήφιοι.

« Ήταν μία διαδικασία που έγινε για πρώτη φορά. Φυσιολογικό να γίνουν λάθη και να υπάρξουν παραλείψεις. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην επαναληφθούν», καταλήγουν τα στελέχη του κόμματος.