Πρόεδρος ΠΟΠΣ: Με απειλούν γιατί καταδίκασα την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

από Team MyPortal.gr
sms

Απειλές εναντίον της κατήγγειλε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου επειδή καταδίκασε την άγρια επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μιλώντας σήμερα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Σαχινίδου υποστήριξε ότι “Δεν δέχομαι απειλές… Δεν φοβηθήκαμε Τούρκους εμείς οι Πόντιοι, θα φοβηθούμε αυτούς;”, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για προβοκατόρικη ενέργεια.

“Καταδικάσαμε με κοινό δελτίο Τύπου αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές…Δεν μπορεί την ημέρα που υποστέλλεται η σημαία, που οι Πόντιοι κι όλος ο ελληνισμός γονατίζουμε στη σημαία και τους νεκρούς μας, να γονατίζουν έναν άνθρωπο από το ξύλο”, ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Ακόμη, μίλησε για συμπεριφορές που θυμίζουν “Γκοτζαμάνηδες”, κατονομάζοντας έτσι τους θύτες της άγριας επίθεσης.

Στη συνέχεια, η κ. Σαχινίδου αποκάλυψε πως και ο ειδικός γραμματέας και ο ταμίας της Ομοσπονδίας δέχθηκαν κλωτσιές, χτυπήθηκαν, σε μια προσπάθεια να προστατέψουν τον Δήμαρχο, αποτρέποντας αυτή την ομάδα που ήταν στημένη. “Ήταν προβοκατόρικη συμπεριφορά, κουκουλοφόροι που βγάζουν από την τσέπη την κουκούλα”, είπε.

Η κ. Σαχινίδου επιβεβαίωσε με τη σειρά της ότι δεν υπήρχαν αστυνομικά μέτρα στο Λευκό Πύργο, παρότι τα ποντιακά σωματεία είχαν ζητήσει εγγράφως να ληφθούν μέτρα.