«ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΣΘ – Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του σωματείου εργαζομένων

από Team MyPortal.gr
sms

Την τρίτη επίσκεψη στα γραφεία και συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, εντός του 2023, πραγματοποιήσαμε στις 30 Νοεμβρίου, είχε η περιφερειακή παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και εργαζόμενη στον ΟΑΣΘ Γεωργία Ψωμά.

Μετά την διεξοδική συζήτηση ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο κ. Γιάννη Δήμκα και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση. Το επιβατικό κοινό εξακολουθεί να ταλαιπωρείται. Οι εργαζόμενοι, αλλά και οι πρώην μικρομέτοχοι του, υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, είναι σε καθεστώς αβεβαιότητας. Το μέλλον του οργανισμού, για την τύχη του οποίου είχε δεσμευτεί ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις ως το τέλος του 2023, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταικούρας, είναι άγνωστο.

Παρά τις ανάσες που προσφέρει ο τρέχον διαγωνισμός για την πρόσληψη 150 οδηγών, σε σύνολο 420 ελλείψεων και οι ρυθμίσεις της τροχαίας στους κεντρικούς οδικούς άξονες η κατάσταση είναι ζοφερή και τα ερωτηματικά που ανακύπτουν παραμένουν αναπάντητα.

α) Θα υπάρξει έγκαιρα νέος συγκοινωνιακός χάρτης, για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, εν όψει και της λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ;

β) Τι θα γίνει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο;

γ) Πότε και πώς θα προχωρήσει η ανανέωση του στόλου και η πλήρης στελέχωση σε οδηγούς και τεχνίτες;

δ) Γιατί δεν μετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, στην επιτροπή που συστήθηκε για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων από τις εργασίες για το fly over;»

«Ουσιαστική και βιώσιμη λύση», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου, «θα υπάρξει, μόνο μέσα από την ύπαρξη ενός σύγχρονου ΟΑΣΘ, υπό δημόσιο έλεγχο και εποπτεία. Ο ρόλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να είναι καθοριστικός και μόνιμος. Θα θέσουμε το ζήτημα και με επίκαιρη ερώτηση προς τον περιφερειάρχη, αλλά και με αίτημα συζήτησης στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, στην οποία θα καλεστούν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Θα είμαστε εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους και τους χρήστες και θα συμβάλλουμε στην πλήρη επίλυση του προβλήματος».