Ποιοι είναι οι 4 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχθηκαν από τη κεντρική Μακεδονία

από Team MyPortal.gr
sms

Με αλφαβητική σειρά και δίχως τους σταυρούς που συγκέντρωσαν στις χθεσινές προκριματικές εκλογές ανακοινώθηκαν οι 35 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο Δώρες, Αυγέρη και Τσαμπάζη  εκλέγονται από την κεντρική Μακεδονία επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Δώρα Αυγέρη

Η Δώρα Αυγέρη είναι δημοσιογράφος-νομικός και Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος Master από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ.

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας.

Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διετέλεσε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας.

Η δημοσιογραφική της πορεία απαρτίζεται από 25 χρόνια (έως 2019)   μάχιμης δημοσιογραφίας στις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», σε περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, από εκατοντάδες ώρες ερευνών, ρεπορτάζ και τηλεοπτικών εκπομπών στην ΕΡΤ3.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Ο Γιώργος Νούσκαλης είναι

Δικηγορος – Επικουρος Καθηγητης Νομικης Α.Π.Θ.

Διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής

Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το διάστημα 2016-2019.

Εχει συγγράψει συνολικά 4 μονογραφίες (προστασία προγράμματος

η/υ, προσωπικά δεδομένα, σύστημα ποινών, ρατσιστικό έγκλημα).

Yπεύθυνος προγράμματων Erasmus στα πλαίσια συμφωνίας

συνεργασίαςτου ΑΠΘ. Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά-ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς-υπηρεσίες-δομές (προστασία ανηλίκων, cybercrime). Μέλος της Επιτροπής Νέων Τεχνολογιών στη Νομική Σχολή ΑΠΘ (2021). Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στο ΔΟΑΤΑΠ (Μάρτιος 2020- σήμερα)

Ο Αντώνης Τουμανίδης γεννήθηκε στη Σκύδρα το 1979. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στα Ιωάννινα και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό όπου ειδικεύτηκε στη θρησκευτική γλυπτική. Στη Γαλλία πραγματοποίησε επιπλέον σπουδές στην Τεχνοκριτική, στον Κινηματογράφο και στη Θρησκειολογία. Μιλάει 4 γλώσσες. Είναι συγγραφέας (τα βιβλία του «Εφιάλτες & Παραμύθια», «Secta» & «Η Αληθινή ιστορία του Πινόκιο» κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Anubis), βραβευμένος σεναριογράφος, παραγωγός, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Αμερικής και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η Δώρα Τσμπάζη γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το μεταπτυχιακό της είναι στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, ενώ η διπλωματική διατριβή είχε αντικείμενο το Δημοκρατικό Έλλειμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Εργάστηκε σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα της Θεσσαλονίκης όπως το Makedonia TV, Libero 107,4, PAOK web tv και ήταν συνεργάτης της εκπομπής DOT στον ΣΚΑΪ.

Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις Εθνικές Εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2023 με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.