Πέτρος Κόκκαλης: «Να φέρουμε περισσότερη Ευρώπη στην Ελλάδα»

από Team MyPortal.gr
sms

Του: Σταύρου Αλχατζίδη

Το πράσινο – οικολογικό πρόσημο του κόμματος του ανέλυσε ο Πέτρος Κόκκαλης από τη Θεσσαλονίκη. Το « Κόσμος», όπως είναι η ονομασία του νέου φορέα, θα επιχειρήσει να φέρει περισσότερη Ευρώπη στην Ελλάδα. Ξεκαθάρισε πως στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα κινηθεί αυτόνομα με στόχο την εκλογή ενός τουλάχιστον ευρωβουλευτή. Άφησε όμως ανοιχτή την πιθανότητα συνεργασιών.

« Θα συνεργαστούμε με το μέτωπο του λογικού και όχι του παράλογου. Με εκείνες τις δυνάμεις που πιστεύουν τα ερευνητικά δεδομένα και όχι με εκείνες του λαϊκισμού που υπόσχονται εύκολες λύσεις », τόνισε χαρακτηριστικά. Απέφυγε τις εκτενείς αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής λέγοντας πως δεν μπορούσε να συμφωνήσει με την πολιτική του, μετά την εκλογή Κασσελάκη. Πρόσθεσε, ότι επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της δημιουργίας ενός νέου φορέα, αν και θα μπορούσε να μείνει και προφανώς να επανεκλεγεί. Επιτέθηκε στη ακροδεξιά λέγοντας, ότι επενδύει στη ανασφάλεια, εκτιμώντας πως στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα πετύχει μία πρόσκαιρη νίκη.

Όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης η κλιματική κρίση είναι εδώ και φέρνει ετήσια στη χώρα μας 12. 000 θανάτους . « Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και θα κοστίζουν σε υγεία και οικονομία. Δείτε για παράδειγμα τις πλημύρες της Θεσσαλίας που δημιούργησαν στη χώρα μας μία ζημιά 5 δισεκατομμυρίων ευρώ», συμπλήρωσε. Κατά τον κ. Κόκκαλη η συνολική αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων στη χώρα μας δεν είναι σωστή αφού βασίζεται στην καταστολή.

« Το μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτό της προσαρμογής με λύσεις βασισμένες στη φύση», επισήμανε και πρόσθεσε « για αυτό μιλάμε για μία πράσινη συμφωνία». Στη συνέντευξη τύπου παρών ήταν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Αθανάσιος Τσακρής Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει τη σοβαρότερη απειλή για την αύξηση της θνητότητας.

« Το 70% των Ευρωπαίων θα εκτεθεί σε ακραία καιρικά φαινόμενα το επόμενο χρονικό διάστημα όταν μερικές δεκαετίες πίσω αυτό το ποσοστό ήταν 5 %», υπογράμμισε. Κατά τον ίδιο η μολυσμένη ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει διαφόρων ειδών κακοήθειες περά από τις πνευμονικές, θα αυξηθούν τα λοιμώδη νοσήματα ενώ παρουσίασε και ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο. Σύμφωνα με το όσα ανέφερε λόγω της πλαστικής ρύπανσης καταναλώνουμε μία κάρτα του συγκεκριμένου υλικού την εβδομάδα.

Τέλος για τη Θεσσαλονίκη είπε, ότι είναι μόνιμη η περιβαλλοντική της επιβάρυνση καθώς τις 234 ημέρες του χρόνου τα επίπεδα του αέρα είναι κακά.