Περιοδεία στη Β΄Θεσσαλονίκης αύριο για την Αλεξάνδρα Σδούκου – Συναντήσεις με Νίκη Ανδρεάδου, Σταύρο Αναγνωστόπουλο και Λευτέρη Αλεξανδρίδη

από Team MyPortal.gr
sms

Στην Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει αύριο, 21 Μαΐου 2024, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Η υφυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της κυρίας Σδούκου περιλαμβάνει επισκέψεις σε τρεις δήμους της Θεσσαλονίκης: στον δήμο Χαλκηδόνας στις 9.00 το πρωί, στον δήμο Λαγκαδά στη 1.00 το μεσημέρι και στον δήμο Ευόσμου στις 4.00 το απόγευμα. Συζητώντας με τους Δημάρχους, η υφυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει τα κυρίαρχα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα «Απόλλων», το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού που τρέχει το ΥΠΕΝ, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Πιο αναλυτικά, η υφυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Χαλκηδόνας Σταύρο Αναγνωστόπουλο στις 9.00 το πρωί, ενώ μισή ώρα αργότερα θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, για να ενημερωθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Για το πρόγραμμα «Απόλλων» θα συζητήσει και με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Χαλκηδόνας κατά την ξενάγησή της στο αντλιοστάσιο που διαθέτει ο οργανισμός στις 10.00 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού της περιοχής.
Στις 12.00 το μεσημέρι η υφυπουργός ΠΕΝ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας δομικών υλικών Isomat στον Άγιο Αθανάσιο. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τη δήμαρχο Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου στο δημαρχείο Λαγκαδά. Θα ακολουθήσει σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων στον Λαγκαδά.

Κατά τη συνάντησή της με τους αγρότες, η κυρία Σδούκου θα αναπτύξει και θα συζητήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τον πρωτογενή τομέα και τη νέα ΚΑΠ, ενημερώνοντάς τους για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί με σκοπό την ενεργειακή ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, όπως είναι το τιμολόγιο ΓΑΙΑ και η ΚΥΑ που πρόκειται να δημοσιευτεί για τη ρύθμιση οφειλών – αρχικά για τους αγρότες πληγέντων περιοχών και στη συνέχεια για όλον τον αγροτικό κόσμο. Ειδική αναφορά θα κάνει η υφυπουργός στο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι».

Η επίσκεψή της θα συνεχιστεί με σύσκεψη στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Λαγκαδά, κατά την οποία θα ενημερώσει τα στελέχη και φίλους του κόμματος για τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα και διλήμματα που τίθενται κατά την παρούσα χρονική στιγμή καθώς και για τη σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών για την κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την σταθερή αναπτυξιακή της πορεία.
Το κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής την κυρία Σδούκου και τη συμμετοχή των Δημήτρη Κυριαζίδη, βουλευτή ΝΔ Δράμας, και Αθανάσιου Κυριαζή, Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και μελών της Β΄ ΔΕΕΠ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με τελευταία στάση το δημαρχείο Ευόσμου, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη.