Παρασκήνια απο την ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Η ηλικία μου δεν επέτρεψε να βγω στη βροχή για να παρακολουθήσω την ομιλία Μητσοτάκη αλλά συγκέντρωσα όλες τις πληροφορίες και τα παρασκήνια μιας μεγάλης -για τα δεδομένα της εποχής- προεκλογικής συγκέντρωσης στη -δύσκολη για τη ΝΔ- Θεσσαλονίκη. Και αυτό ικανοποίησε τους γαλάζιους επιτελείς αν και δεν πετούν στα σύννεφα.

Απο νωρίς, περίπου στις 6, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ΟΝΝΕΔίτες μπροστά στο Λιμάνι και λιγο μετά τις 7 με πορεία με πυρσούς, συνθήματα και τύμπανα έφθασαν στο χώρο της ομιλίας.

Η βροχή μούδιασε τους διοργανωτές για την προσέλευση του κόσμου και εξαιτίας της η ομιλία ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, μέχρι να σταματήσει και να συγκεντρωθεί ο κόσμος.

Έντονη ήταν η παρουσία στελεχών της Πειραιώς, όπως η γραμματέας της ΠΕ Μαρία Συρεγγέλα, ο γενικός διευθυντής Γιάνης Σμυρλής, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωμανός.

Με λεωφορεία ήρθαν πολλοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας απο κοντινούς νομούς. Απο γειτονικούς νομούς το παρών έδωσαν και πολλοί βουλευτές όπως οι Τάσος Χατζηβασιλείου, Τάσος Μπαρτζώκας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιώργος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Φώντας Μπαραλιάκος κ.ά. Φυσικά το παρών έδωσαν όλοι οι τοπικοί βουλευτές και πολλοί υποψήφιοι Ευρωβουλευτές.

Την ομιλία του πρωθυπουργού παρακολούθησε και η… μισή κυβέρνηση. Πρώτος, ο Νίκος Δένδιας, που το πρωί ως υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία περιόδευσε στον Εύοσμο και μετά συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Το μεσημέρι μαζί με τον θεσσαλονικιό γενικό γραμματέα Άμυνας Αντώνη Οικονόμου είχαν συναντήσεις, μεταξύ άλλων με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος παρεμπιπτόντως έδωσε το παρών στην ομιλία Μητσοτάκη -όπως θεσμικά έκανε και σε αυτές των Κασσελάκη και Ανδρουλάκη.

Επισης οι υπουργοί Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, Υποδομών-Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υποδομών Νίκος Ταχιάος, Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και Αγροτικής Ανάπτυξης Στάυρος Κελέτσης και Διονύσης Σταμενίτης.