Πανηγυρική επανεκλογή Κυρίζογλου στην προεδρία της ΚΕΔΕ – Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το νέο προεδρείο

από Team MyPortal.gr
sms

Επισφραγίστηκε η επανεκλογή του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου στην προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το προεδρείο στο πλαίσιο συνεδρίασης του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όπως αυτό αναδείχθηκε στις εκλογές της 2ας Μαρτίου.

Στις εκλογές για το κορυφαίο συλλογικό όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης ο κ. Κυρίζογλου κατάφερε μια πλατιά νίκη έναντι του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με ποσοστό 65,78%. Στην αποψινή πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση ο κ. Κυρίζογλου εκλέχθηκε πρόεδρος της ΚΕΔΕ με 20 θετικές ψήφους και οκτώ λευκές. Από τη δική του παράταξη αναδείχθηκαν στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σε αυτή του Β’ Αντιπροέδρου ο δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου και στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου – Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης.

Η εκλογή των αντιπροέδρων και του γραμματέα της ΚΕΔΕ έγινε με 20 θετικές ψήφους και εννέα λευκές. Στην αποψινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα γίνει και η εκλογή της 11μελούς εκτελεστικής επιτροπής της ΚΕΔΕ. Στην εκτελεστική συμμετέχουν τα τέσσερα μέλη του προεδρείου και ακόμη επτά αιρετοί. Εξ αυτών πέντε θα προέρχονται από την παράταξη του Λάζαρου Κυρίζογλου και δύο από αυτή του δημάρχου Αθηναίων. Από την πλευρά της παράταξης του κ. Κυρίζογλου προτάθηκαν οι δήμαρχοι Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας και Καλλιθέας Βαγγέλης Μπαρμπάκος. Από την πλευρά της παράταξης του Χάρη Δούκα προτάθηκαν ως μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης. Τόσο ο Λάζαρος Κυρίζογλου όσο και ο Χάρης Δούκας δεσμεύτηκαν δημόσια ότι οι παρατάξεις τους θα ψηφίσουν θετικά και για τις επτά υποψηφιότητες.