Πανελλήνιες 2024: Αντίστροφη μέτρηση – Αναλυτικά το πρόγραμμα

από Team MyPortal.gr
sms

Ηαντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024 έχει ξεκινήσει, καθώς σε μόλις 15 ημέρες, στις 30 Μαΐου, οι υποψήφιοι όλης της χώρας θα εξεταστούν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν πρώτοι στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Την επόμενη ημέρα, σειρά έχουν οι μαθητές των ΓΕΛ.

Στις 12 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια, ενώ στις 17 Ιουνίου για ΕΠΑΛ.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 9 Ιουνίου, την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου τα σχολεία θα είναι κλειστά και δεν θα διεξάγονται εξετάσεις.

Για τα ΓΕΛ ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 11:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 μ.μ.
  • μέχρι τις 11:00 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30 π.μ.

Τι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι εξεταζόμενοι

Την ημέρα της εξέτασης, οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους:

α) στυλό, μπλε ή μαύρου χρώματος, ανεξίτηλης μελάνης,

β) μολύβι (δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν διευκρινίζεται στις οδηγίες των θεμάτων),

γ) γομολάστιχα,

δ) γεωμετρικά όργανα,

ε) μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.

Όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα, εάν ο υποψήφιος φτάσει στο εξεταστικό κέντρο των Πανελληνίων με κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να ενημερώνει τον πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ. και να του το παραδώσει. Τα κινητά τηλέφωνα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο εντός του σχολείου και παραδίδονται στους υποψηφίους όταν αποχωρούν.

Οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και το ειδικό καρτελάκι που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  Δελτίο Εξεταζόμενου).

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών είναι τρεις (3) ώρες,
  • των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4΄ έως 6΄ λεπτά ανά υποψήφιο.