Π. Σγουρίδης: Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους έναν χρόνο πριν

από Team MyPortal.gr
sms

Τις πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση της Έλενας Κουντουρά και του Βασίλη Κόκκαλη να στηρίξουν την κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία αλλά και στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι οι βουλευτές Παπαριστόπουλος και Ζουράρις παραμένουν στο κόμμα διότι είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ πριν από ένα χρόνο και αυτό τους διαχωρίζει. «Εδώ υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των υπουργοποιημένων από τον Πάνο Καμμένο και δεν παρέδωσαν τη θέση τους, αλλά κράτησαν τις υπουργικές τους θέσεις», είπε αναφερόμενος στα δύο κυβερνητικά στελέχη των ΑΝΕΛ τα οποία χαρακτήρισε «αποστάτες».

«Είναι έξω από τις αρχές όταν ξεκινά ο πρόεδρος του κινήματος να παραδίδει τη θέση του και οι άλλοι από το εξωτερικό να λένε ότι θα κρατήσουν την θέση τους και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Σγουρίδης.

Κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αν το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «στημένο», κατηγόρησε με τη σειρά του τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «προσπαθεί να ρίξει λάσπη σε μία κίνηση που προέρχεται από Αρχές» και τον κάλεσε να απαντήσει «οι δικές του αρχές ποιες είναι;». «Σικέ παιχνίδι δεν είναι, δεν θα έφτανε σε σημείο να σπιλώσει συνειδήσεις. Είναι πολύ χοντρό αυτό το θέμα. Είναι πολύ χοντρό να βγει και να κατηγορήσει συνεργάτες του ο πρόεδρος, χωρίς να υπάρχει κάτι», συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα.

Ερωτηθείς στο γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αποχώρησαν από την κυβέρνηση νωρίτερα, προτού ξεκινήσει η διαδικασία για την Συμφωνία των Πρεσπών, εκτίμησε πως «και να φεύγαμε, η κυβέρνηση θα προχωρούσε».

Τέλος, σε ερώτηση για το γιατί είχαν ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το Φεβρουάριο του 2015, είπε ότι «ο Καμμένος θεωρούσε ότι το ζήτημα της ονομασίας δε θα έφτανε στη Βουλή».