Π. Πικραμένος: “Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί να με χτυπήσουν, ίσως γιατί υπήρξα και είμαι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη”

από Team MyPortal.gr
sms

Για την εμπλοκή του ονόματος του στο σκάνδαλο Novartis μίλησε σήμερα σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος.

«Ποτέ μου δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους , ούτε έχω έρθει σε επαφή με κανέναν από αυτούς και ειλικρινά αυτό μου ήρθε ουρανοκατέβατο. Δεν μπορώ να καταλάβω, αυτά είναι γελοιότητες και αθλιότητες», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ερωτώμενος για το αν γνωρίζει πως εμπλέκεται το όνομα του στη δικογραφία, ο κ. Πικραμένος απάντησε πως «ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες καταθέτει ότι είδε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis, κ. Φρουζή τα χρήματα και ρώτησε “αυτά για πού είναι” και του είπε ότι είναι για τον Πικραμμένο. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν υπάλληλοι της Novartis».

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος ανέφερε πως η μόνη ανάμειξη του με το ζήτημα των φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, ήταν λόγω της διαρκούς απεργίας των φαρμακοποιών, έχοντας αρμόδιους υπουργούς, τον κ. Κύττα και τον κ. Ζανιά να έρθουν σε επαφή με τον κ. Φουρζή. «Εγώ δεν ήρθα ποτέ σε επαφή με το κ. Φουρζή, συγκάλεσα τρεις σχετικές διασκέψεις για το ζήτημα αλλά με τους υπουργούς, με κανέναν άλλον», δήλωσε.

«Εγώ βλέπω έναν εφιάλτη αυτή τη στιγμή, θα μιλήσω με το δικηγόρο μου και θα προβώ σε ενέργειες, δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις, θα το αποφασίσω αφού δω ακριβώς περί τίνος πρόκειται», υποστήριξε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας τη συζήτηση, ο κ. Πικραμένος ανέφερε πως ίσως τον “χτυπούν” λόγω της φιλίας του με την οικογένεια Μητσοτάκη.