Π. Λαφαζάνης: Σε φιάσκο εξελίχθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

από Team MyPortal.gr
sms

«Σε φιάσκο για τον Αλ. Τσίπρα εξελίχθηκε η επίσκεψη του στη Μόσχα, η οποία βεβιασμένα επιδιώχθηκε από τον ίδιο για λόγους απατηλής εξισορρόπησης και εσωτερικών εντυπώσεων» αναφέρει σε δήλωσή του με την οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Χαρακτηρίζει «εθνικό έγκλημα» το ότι ο Αλ. Τσίπρας «περιορίστηκε, ιδιαίτερα στα ενεργειακά θέματα, σε αόριστα λόγια δημοσίων σχέσεων», αγνοώντας την Συμφωνία Λαφαζάνη – Νοvak, για την οποία αναφέρει πως την «πέταξε και επισήμως στον κάλαθο των αχρήστων». Μια συμφωνία «για την διέλευση από την χώρα μας αγωγού 50-50% με την Ρωσία και με ρώσικο φυσικό αέριο, ως αποκλειστική προέκταση του Turkish Stream, μέσω του οποίου και μόνο θα τροφοδοτείτο με ρώσικο φυσικό αέριο η Ιταλία και η Κεντρική Ευρώπη, μια υπόθεση που θα αποτελούσε έργο του αιώνα για την ενεργειακή, οικονομική, πολιτική και γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη: «Η μετατροπή της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου σε απόλυτο πολιτικό-στρατιωτικό οικόπεδο και πιόνι του αμερικανοϊσραηλινού άξονα στην περιοχή, ενταφιάζει κάθε ίχνος ανεξαρτησίας της πατρίδας μας και εγκυμονεί κινδύνους για μεγάλες εθνικές περιπέτειες» ενώ σημειώνει ακόμα πως «Η πραγματικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα και οι αναβαθμισμένες αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με την Ρωσία συνιστούν μέγα ζητούμενο για την πατρίδα μας και αποτελούν προϋπόθεση για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων της χώρας μας, αλλά και για την ειρήνη, την επιβολή του διεθνούς δικαίου, τα ασφαλή σύνορα και την σταθερότητα στην περιοχή μας».