Π. Λαφαζάνης: «Όχι στις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου»

από Team MyPortal.gr
sms

«Παρά τα προβλήματα, υπάρχει ειρηνική και αρμονική συμβίωση χριστιανών, μουσουλμάνων και άλλων πεποιθήσεων Ελλήνων πολιτών στη Θράκη. Αυτή η ειρηνική συμβίωση συνιστά θετικό μήνυμα αλλά και θεμέλιο για να επιδιωχθεί μια δημοκρατική ανατροπή στη ζωή της Περιφέρειας και της Ελλάδας», επισήμανε ο γραμματέας της ΛΑΕ, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε περιοδεία στην Κομοτηνή.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΛΑΕ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα της Θράκης, υπογράμμισε «την πλήρη υποστήριξή του στα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, όλων των αποχρώσεων, που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης». Τόνισε, επίσης, την αντίθεσή του σε κάθε παρέμβαση του τουρκικού κράτους και του τουρκικού προξενείου στη ζωή, τις αποφάσεις και τους προσανατολισμούς της μειονότητας στη Θράκη. «Τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αλλά και κάθε μορφής εθνικιστικές ενέργειες, δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή της Θράκης και δεν βοηθούν να ενισχυθούν οι υπάρχουσες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας στην τοπική κοινωνία», προσέθεσε.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα της Ρόδου, «κατά την απόπειρα διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ», ο γραμματέας της ΛΑΕ ανέφερε ότι «η σημερινή εξωνημένη και ξεπουλημένη στο μεγάλο κεφάλαιο, το σύστημα και το πολιτικό κατεστημένο, ηγεσία της ΓΣΕΕ, έχει καταστρέψει κάθε ίχνος αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος και το έχει οδηγήσει στην απαξίωση και τη χλεύη» και προσέθεσε: «Η απάντηση σ΄ αυτήν την εξωνημένη και ξεπουλημένη ηγεσία δεν μπορεί να δοθεί με όρους κομματικού γραφειοκρατικού ελέγχου της ΓΣΕΕ, στο όνομα του ταξικού προσανατολισμού της.Οι τραγικές εξελίξεις στον χώρο της ΓΣΕΕ δείχνουν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται μια ριζική επαναθεμελίωση, με δημοκρατικούς, συμμετοχικούς και ταξικούς όρους, για την ανασυγκρότησή του, ώστε να μπορέσει να γίνει η φωνή του κόσμου της εργασίας και της δημιουργίας στη χώρα μας».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τον Διονύση Φλαμιάτο και τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, περιόδευσαν σήμερα στο εμπορικό της κέντρο της Κομοτηνής, όπου όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση- «βρήκε πολύ θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες, πολλοί από τους οποίους δήλωσαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια της Λαϊκής Ενότητας ενόψει των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών».