Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τη Θεσσαλονίκη, τα 50χρονα της ΝΔ και η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Για το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας, το οποίο…. παραδοσιακά ο Τζιτζικώστας ανακοινώνει αργά σας έχουμε ενημερώσει και πως δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές.  Μέσα θα είναι κανονικά και η Βούλα Πατουλίδου, παρά τα σενάρια που την θέλουν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.  Όχι σενάρια απλώς αλλά επιθυμία και του Μαξίμου, νομίζω και της ίδιας.

Επαφές, κρούσεις, αιτήματα για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ γίνονται εδώ και καιρό και θα κορυφωθούν μετά τις γιορτές.  Οι «σίγουροι» είναι οι παλιοί Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Κυμπουρόπουλος και από νέους ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Από Θεσσαλονίκη είχα ακούσει, όταν το σενάριο ήθελε ακόμη εκλογή βάσει περιφερειών, τους Νίκου Παπαϊωάννου και Σίμο Διαμαντίδη.  Δεν ξέρω αν θα ενδιαφέρονταν ακόμη, τώρα που το ευρωψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο σε όλη την Περιφέρεια.  Από Θεσσαλονίκη μπορώ να σας πω πως έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Σάκη Αρναούτογλου με το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.  Ο γνωστός μετεωρολόγος είχε κατέβει και το 2019 και είχα κάνει μια πολύ καλή εκλογική εμφάνιση.

Μαθαίνω πως ουδείς εκ των Κυριζίδη, Κούπκα και Δημητριάδη έδειξε διάθεση υποχώρησης για το ποιος θα εκπροσωπεί την παράταξη η Ζέρβα στην αναβαθμισμένη Δημαρχιακή Επιτροπή.  Έγινε κλήρωση έμαθα και θα προταθεί ο Κούπκας.

Εκδήλωση εστιασμένη στα πρόσωπα της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης Θόδωρης Μητράκας, με αφορμή τη συμπλήρωση το 2024 πενήντα χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.  Σε κεντρικό επίπεδο η Πειραιώς θα αφιερώσει το τακτικό συνέδριο στην επέτειο και αυτό θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές.

Ο Κώστας Αμπατζάς, πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης της Νέας Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώστε πως στις επόμενες εκλογές το Μαξίμου θέλει στο ψηφοδέλτιο στην Α’ Θεσσαλονίκης την βουλευτή Επικρατείας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, που διαρκώς πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις της και τις πολιτικές της παρεμβάσεις.