ΟΑΣΘ: Ηλεκτρικά Λεωφορεία και στη Γραμμή 17

από Team MyPortal.gr
sms

Από τη Δευτέρα 27 Μαΐου η γραμμή 17 θα εξυπηρετείται από ηλεκτρικά λεωφορεία – Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του σταθμού φόρτισης – Έκκληση στο επιβατικό κοινό για τη διαφύλαξη των ηλεκτρικών λεωφορείων και για τα εισιτήρια

Ακόμα μία λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΘ εντάσσεται στην ηλεκτροκίνηση, από την προσεχή Δευτέρα, 27 Μαΐου. Πρόκειται για τη γραμμή 17, που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία – Ν. Σ. Σταθμός, η οποία στο εξής θα εξυπηρετείται από δέκα ηλεκτρικά λεωφορεία. Έτσι πλέον από τη Δευτέρα οι γραμμές που θα εξυπηρετούνται από ηλεκτρικά λεωφορεία θα είναι τέσσερις, καθώς ήδη έχουν ενταχθεί στην ηλεκτροκίνηση οι γραμμές 21, 29 και 20, που εκτελούν τα δρομολόγια Εύοσμος – Αριστοτέλους, Πολίχνη – Αριστοτέλους και Μενεμένη – Αριστοτέλους, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του σταθμού φόρτισης των λεωφορείων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέσα στον Ιούνιο. Ενδιάμεσα, λειτουργούν σταδιακά ομάδες φορτιστών, οι οποίοι είναι υψηλότατων προδιαγραφών, αντίστοιχων των προδιαγραφών των λεωφορείων και είναι απολύτως λειτουργικοί.

Επιπλέον, καθώς τα νέα λεωφορεία αποτελούν ένα δημόσιο περιουσιακό αγαθό, ο ΟΑΣΘ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τα προσέχουν και να τα σέβονται, ώστε να τα χαιρόμαστε όλοι χωρίς να υποστούν φθορές και πολύ περισσότερο βανδαλισμούς.

Τέλος, καθώς ο ΟΑΣΘ προχωρά σταθερά σε μία νέα εποχή και τα ηλεκτρικά λεωφορεία αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, στα νέα οχήματα δεν έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, παρά μόνον μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων. Αυτό αποφασίστηκε διότι τους επόμενους μήνες ο ΟΑΣΘ θα περάσει σε ένα σύγχρονο σύστημα είσπραξης κομίστρου, στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, οπότε ο εξοπλισμός θα είναι νέας τεχνολογίας, εύχρηστος και φιλικός στη χρήση. Μέχρι τότε, για να μετακινηθούν οι επιβάτες με τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα πρέπει να διαθέτουν είτε κάρτα απεριορίστων διαδρομών, είτε εισιτήρια, τα οποία μπορούν να προμηθεύονται σε περισσότερα από 800 σημεία πώλησης στη Θεσσαλονίκη.