Ο Μητσοτάκης στη βάση, τα σχέδια Σαμαρά και ο ρόλος Τζιτζικώστα

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κόβει αύριο η γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, στις 19:00 στο Divani Caravel.  Eκεί, σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει διανεμηθεί, θα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αρχίζει να ζεσταίνονται οι προεκλογικές μηχανές των κομματικών οργανώσεων ενόψει ευρωεκλογών αλλά προφανώς θέλει να είναι κοντά στη βάση, μεγάλο μέρος της οποίας διαφώνησε με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μπροστά στον γαλάζιο προεκλογικό αγώνα για τις ευρωκάλπες θα βρεθεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που κάνει μεγάλο «γκελ» στη βάση της ΝΔ ειδικά στη Μακεδονία. Σημειώστε πως η τετ-α-τετ συνάντηση Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα στο Μαξίμου είχε και πολιτικό περιεχόμενο  και συμβολισμό.  Πληροφορούμαι επίσης πως ο Τζιτζικώστας, που κατείχε το υψηλότατο ευρωπαϊκό αξίωμα του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. και μετά τις ευρωεκλογές θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις Βρυξέλλες.  Με ποια θέση, δεν μπορώ ακόμη να σας αποκαλύψω.

Αύριο πραγματοποιείται μια μεγάλη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για τα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού ενόψει fly over.  Το περίεργο είναι πως ενώ είχε προγραμματιστεί μετά τη συνεδρίαση συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώνονταν αυτά τα μέτρα τελικά οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν πως θα γίνουν δηλώσεις πριν τη συνεδρίαση. Μα τι θα ανακοινώσουν πριν καν γίνει η συνεδρίαση και συζητήσουν οι αρμόδιοι και οι τοπικοί φορείς; Εκτός αν τα μέτρα έχουν ήδη αποφασιστεί οπότε και η συνεδρίαση είναι προσχηματική,

Σημειώστε το: θέση απέναντι στο αναπάντητο ερώτημα «απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος» θα πάρει και ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας που κινείται ήδη μεθοδικά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα «που το πάει ο Σαμαράς», νομίζω η απάντηση είναι στο να κρατήσει τον πολιτικό του χώρο εντός της ΝΔ και να δώσει τη σκυτάλη της πολιτικής στον γιό του, Κώστα.

Μιας και αναφέρθηκα στον Αντώνη Σαμαρά, θυμήθηκα το περιστατικό που προ δύο εβδομάδων μου περιέγραφε βουλευτής της ΝΔ.  Ο πρώην πρωθυπουργός τον κάλεσε στο τηλέφωνο εξηγώντας του τα αρνητικά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.  Λίγο μετά δέχθηκε κλήση από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον «ζύμωνε» για τα θετικά.