Ο Κ. Ζέρβας στο MyPortal.gr (vid): Αυτή είναι η δεκαετία της Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr

Εφ’ όλης της ύλης, με έμφαση στην ατζέντα της πόλης, ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στη Web TV του MyPortal.gr και τον Νίκο Υποφάντη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμάει πως αυτή η δεκαετία θα είναι της Θεσσαλονίκης, για την οποία λέει πως το τελευταίο της μεγάλο remake έγινε το 1997 επί Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και έκτοτε θαρρείς πως ο χρόνος σταμάτησε εκεί.

Σημειώνει ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια τάση να γκρινιάζει, να θεωρεί ότι πράγματα δεν μπορεί να γίνουν. «Εγώ έχω την ακριβώς απέναντι αντίληψη. Ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να καταφέρει πολλά», λέει. «Φτάνει η συζήτηση για τη συζήτηση», τονίζει επίσης σχολιάζοντας τη συζήτηση για τη ΔΕΘ και τη μεταφορά της εκτός πόλης

Ο κ. Ζέρβας αναφέρει εκ νέου την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2023, τονίζοντας πως «εγώ δουλεύω πολύ και πιστεύω οι πολίτες το εκτιμούν. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» ενώ εμφανίζεται ανοικτός σε κομματικές στηρίξεις αλλά υπογραμμίζει πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν με αυτοδιοικητική και τοπική ατζέντα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψή του για τον Μητσοτάκη, τον Μπουτάρη, τον Τζιτζικώστα και τον Ταχιάο, αντίπαλό του στον 2ο γύρο τον δημοτικών εκλογών. Για τον Ταχιάο αναφέρει πως από αντίπαλος έγινε, ως πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», ένας εξαιρετικός συνεργάτης. Για τον Γιάννη Μπουτάρη αναφέρει πως είναι «συνεπής στον χαρακτήρα του» και δηλώνει: «με πικραίνει που επιμένει σε θέματα που είναι εις βάρος της πόλης, όπως τα αρχαία στη Βενιζέλου». Επίσης προσθέτει πως του χρωστάω ένα ευχαριστώ για με επέλεξε στην παράταξή του και ως αντιδήμαρχος και συμπληρώνει την πεποίθησή του πως και ο ίδιος βοήθησε με το έργο του. Για τον Τζιτζικώστα τονίζει πως αγαπάει την πόλη και τη Μακεδονία και σύμπραξη και η συμπόρευση είναι καλή και για τους δύο. «Δεν υπάρχει συναγωνισμός, οι ρόλοι είναι διακριτοί», τονίζει. Τέλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει πως
έχουν προσωπική και εξαιρετική επαφή και ταιριάζουν στον τρόπο σκέψης. «Ενδιαφέρεται για τη Θεσσαλονίκη, είναι διαβασμένος όταν μιλάω μαζί του, προσεγγίζει τα θέματα τεχνοκρατικά, με διάθεση επίλυσης, αξιολόγησης και σωστής στοχοθέτησης».