Ντ. Μπακογιάννη: Πάει για διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ – «Πυρά» κατά Ανδρουλάκη

από Team MyPortal.gr
sms

Στην εκτίμηση ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάει για διάλυση», εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ή θα το κερδίσει ο Κασσελάκης οπότε όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει κάπου αλλού ενδεχομένως… Πρόβλημα αντιπολίτευσης δεν είναι τα πρόσωπα, είναι οι πολιτικές, δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας και δεν ξέρουν ποια είναι η ταυτότητά τους. Η παρέμβαση Τσίπρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, και το διέλυσε το σύστημα πλήρως, τίναξε με το καλημέρα το συνέδριο στον αέρα» σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενη στην ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής: «στη ΝΔ όλοι διαγραφήκαμε κατά διαστήματα, αλλά ποτέ δεν αμφισβητήσαμε το κόμμα, γιατί το κόμμα έχει βάσεις, έχει ρίζες, είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σεβαστήκαμε πάντα. Κι αυτό κάνει την πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτά που ζούμε σήμερα εγώ προσωπικά 25 χρόνια δεν τα έχω ξαναζήσει. Καμία κυβέρνηση δεν ευνοείται από το να μην έχει αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει σοβαρή αντιπολίτευση, αλλά πού να τη βρει;».

Αιχμηρή ήταν για τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά το όχι του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια λέγοντας ότι «κάθε μέρα με τον τρόπο που μιλάει και τοποθετείται δένει τα παπούτσια του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αφού υπενθύμισε τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «’δεν θέλω να δέσω τα παπούτσια του Μητσοτάκη» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε «μα τα δένεις κάθε μέρα ρε φίλε… Κάθε μέρα με τον τρόπο που μιλάς και τοποθετείσαι δένεις τα παπούτσια. Για να μη δέσει τα παπούτσια του Μητσοτάκη ο κ. Ανδρουλάκης τα δένει τόσο σφιχτά, που ο Μητσοτάκης πρέπει να πάει σε τσαγκάρη. Ευνοείται ο Μητσοτάκης όταν πας κόντρα στην κοινή λογική του κόσμου»

Όπως πρόσθεσε η πρώην υπουργός «ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε “είμαι υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων τα οποία πλην όμως θα τα καταψηφίσω’’. Και έρχεται κάποιος και λέει ‘’για έλα εδώ ρε μεγάλε… Γιατί θα τα καταψηφίσεις; Γιατί θέλω αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου’’. Ποτέ στην ιστορία τα τελευταία 20 χρόνια η χρηματοδότηση δεν ήταν μεγαλύτερη απ ό,τι είναι σήμερα»

«Είμαι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ και βάζω και κομματική πειθαρχία… χάος» πρόσθεσε για το θέμα αυτό η Ντόρα Μπακογιάννη.