Νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ο Γιώργος Μαυρωτάς

από Team MyPortal.gr
sms

Πρόσωπο – έκπληξη ηταν η ανακοίνωση του νέου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Σε αντίθεση με τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες τη θέση πήρε ο Γιώργος Μαυρωτάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση στον πρώην βουλευτή έγινε χθες το πρωί.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς γνωρίζει όσο λίγοι τα τεκταινόμενα στον αθλητισμό της χώρας. Υπήρξε, κατά το παρελθόν, αθλητής της υδατοσφαίρισης με συμμετοχές σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθληματα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όμως εκτός από Ολυμπιονίκης είναι και διακεκριμένος επιστήμων. Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, το 1990 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ με αντικείμενο την Επιχειρησιακή Έρευνα. Από τον Δεκέμβριο του 2003 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και είναι Aναπληρωτής Καθηγητής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά την ακαδημαϊκή και την πολιτική του καριέρα η αγάπη του για τον αθλητισμό είναι τόσο μεγάλη που το 2014, σε ηλικία 47 ετών, επέστρεψε στην ενεργό δράση και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α1 με την ομάδα του Υδραϊκού.