Νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» μετά την κατάρρευση λόγω μακεδονικού!

από Team MyPortal.gr
sms

Το μακεδονικό αλλά και η μάλλον ψυχρή αντιμετώπιση από την κοινή γνώμη της Ελλάδας της συμφωνίας του χρέους και της εκδήλωσης του Ζαππείου ανησύχησαν την κυβέρνηση. Που αναζητεί μέτρα ανακούφισης, τα οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν στη φετινή ΔΕΘ. Με ένα «νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»…

Ένα τέτοιο μέτρο ήταν η ανακοίνωση της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το προσφυγικό βάρος. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το θετικό μομέντουμ στην οικονομία και να κλείσουν την ψαλίδα με τη ΝΔ. Ετσι, αν τηρηθεί ο σχεδιασμός για εκλογές το 2019, να έχουν το χρόνο για να δώσουν κι άλλες ανάσες αυτοπεποίθησης στους απογοητευμένους βουλευτές, τις τοπικές οργανώσεις, αλλά και τους πολίτες ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τον Σεπτέμβριο και τη ΔΕΘ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει ένα νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» με καθαρά προεκλογικό άρωμα, τα στελέχη έχουν πάρει μια συγκεκριμένη γραμμή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να δίνουν στους πολίτες όσο περισσότερες «υποσχετικές» μπορούν.

Το πρώτο υπονοούμενο για παροχές δόθηκε με την ανακοίνωση του ΦΠΑ για τα νησιά. Αν και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μιλά για εξάμηνη παράταση, το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι η αναστολή θα ισχύσει για καιρό, σίγουρα και το 2019 με διαδοχικές παρατάσεις.

Η επόμενη ανάσα αισιοδοξίας θα αφορά στους συνταξιούχους στους οποίους ήδη κλείνουν το μάτι λέγοντας να κάνουν υπομονή και υπονοώντας ότι δεν θα υπάρξουν οι μειώσεις έως 18% από την αρχή του 2019. Στο παρασκήνιο διαρρέεται ότι είναι ένα από τα ανταλλάγματα που έδωσε η Αγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα για να κλείσει το μακεδονικό και να συμφωνήσει για τους πρόσφυγες.