Ν. Δένδιας: Η ΕΕ είναι ένας μοναδικός χώρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

από Team MyPortal.gr
sms

«ΗΕυρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο το πιο περήφανο δημιούργημα στην ιστορία του πλανήτη. Ένας μοναδικός χώρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας, ελεύθερης οικονομίας. Είναι επίσης και ο ζωτικός χώρος για την Πατρίδα μας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στις Σέρρες, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο κλιμάκιο μετείχαν οι βουλευτές Σερρών Κώστας Καραμανλής, Τάσος Χατζηβασιλείου, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σερρών Θεόδωρος Καμπούρης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σερρών Νικόλαος Ατζιαμής, καθώς και τοπικά κομματικά στελέχη.

Ο N. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο, μετά την οποία δήλωσε: «Με χαρά και τολμώ να πω με περηφάνια, είμαι σήμερα εδώ στις Σέρρες, στη φυσική κοιτίδα της Παράταξης μας, στην Πατρίδα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις Σέρρες που πάντοτε στήριξαν την Παράταξη με πολύ σημαντικά ποσοστά. Προσβλέπουμε λοιπόν και πάλι στη στήριξη των πολιτών των Σερρών στη νέα αυτή προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί υπάρχει και το ευρωπαϊκό διακύβευμα και είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Η Ελλάδα μπήκε στην τότε ΕΟΚ χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Και η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέλος στην κεντρική προσπάθεια για μία πιο δυνατή Ευρώπη. Γι’ αυτό  πρέπει να υπάρχουν κόμματα που πιστεύουν ισχυρά στην Ευρώπη, που έχουν την ευρωπαϊκή ιδέα στο DNA τους.  Και το κόμμα αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ο Ν. Δένδιας επισκέφθηκε επίσης, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, το Επιμελητήριο Σερρών, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Μαλλιαρά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι απ’ ό,τι βλέπετε να δημιουργείται γύρω μας, δημιουργείται με ευρωπαϊκά κονδύλια και με ευρωπαϊκές επιλογές. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε ισχυροί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και για να είναι ισχυρή η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να εκπροσωπείται από κόμματα, από ανθρώπους, από παρατάξεις, από ιδέες που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και που είναι δίπλα μας στην προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η Ευρώπη έχει για την Ελλάδα κομβική και ιστορική σημασία. Ξεκινήσαμε με την ενιαία αγορά, την τότε ΕΟΚ, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, προχώρησε στη νομισματική ένωση, στο ενιαίο νόμισμα, στον ενιαίο χώρο κίνησης κεφαλαίου, στον ελεύθερο χώρο εργασίας. Και τώρα ξεκινάει δειλά τα πρώτα -επίσης πολύ σημαντικά- βήματα για κάτι που για την Ελλάδα είναι υπαρξιακής σημασίας. Και αναφέρομαι στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα», τόνισε ο Ν. Δένδιας.

Στη συνέχεια, όπως συμπλήρωσε: «Φανταστείτε λοιπόν πόσο σημαντικό θα είναι για την Ελλάδα στο μέλλον, δίπλα στη δική μας γαλανόλευκη σημαία να είναι και η μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι σημαίες των άλλων κρατών, στο πλαίσιο ενός κοινού αμυντικού βραχίονα που υπερασπίζει από κοινού τα ευρωπαϊκά σύνορα και στέκεται από κοινού απέναντι στις προκλήσεις και στις απειλές για την ύπαρξη της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα, η Νέα Δημοκρατία και ένας ισχυρός αρχηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα τα επαγγέλλονται. Ήμουν προχθές στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας, για να υποστηρίξω την ιδέα του Πολωνού και του Έλληνα Πρωθυπουργού για κοινή αντιαεροπορική ομπρέλα, κάτι που ήδη “τρέχουμε” στην Ελλάδα. “Τρέχουμε” έναν anti-drone και έναν αντιαεροπορικό “θόλο”. Μας ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ αυτό να επεκταθεί σε έναν ευρωπαϊκό “θόλο”.

Χρειαζόμαστε λοιπόν τη βοήθεια όλων σας, της καθεμιάς και του καθενός σας. Και είμαι  απόλυτα σίγουρος ότι εδώ, στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην κοιτίδα της Παρατάξεώς μας, η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει ένα ιστορικό καινούργιο μεγάλο ποσοστό και θα πάμε μαζί όλοι για μία νέα μεγάλη νίκη».