Ν. Δένδιας: Ένας στρατός πολιτών μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα

από Team MyPortal.gr
sms

«Ένας στρατός πολιτών μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά την παρακολούθηση εκπαίδευσης σε στρατιωτική μονάδα της Φινλανδίας.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ για το τι θα φέρει στα Επιτελεία ώστε να εργαστούν για το νέο μοντέλο στο οποίο θέλει η Αθήνα να επενδύσει, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Κατ’ αρχήν, βέβαια θέλω να πω ότι αυτό το οποίο είδα ήταν εντυπωσιακό. Δηλαδή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μετατρέπονται νέοι άνθρωποι σε στρατιώτες, οι οποίοι μπορούν να πολεμήσουν και να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.

Επίσης γίνεται μεγάλη, εκτεταμένη χρήση πυρομαχικών και υπάρχει εκτεταμένο διάστημα εκπαίδευσης στα δάση και σε συνθήκες πραγματικής μάχης.

Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας στρατιωτικός. Θα έρθουν Έλληνες Αξιωματικοί οι οποίοι θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο, αλλά αυτό το οποίο καθίσταται προφανές είναι ότι μπορεί ένας στρατός πολιτών να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι η βασική εθνική επιλογή, η επιλογή που έκανε πάντα η Ελληνική Δημοκρατία, δηλαδή να βασίζεται στο στρατό των πολιτών, είναι μία σωστή επιλογή.

Χρειαζόμαστε επαγγελματικά στελέχη, είμαστε περήφανοι για τα επαγγελματικά μας στελέχη, αλλά ο κορμός μας είναι πάντα ο στρατός των πολιτών.

Αυτοί υπερασπίζουν την πατρίδα, αυτοί υπερασπίζουν τη Δημοκρατία».