«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Κασσελάκη: Να μην αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα

από Team MyPortal.gr
sms

Αντιδράσεις προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη όπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα συνομιλώντας με πολίτες υποστήριξε ότι κάποιοι «που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι, συγκαλύπτουν εγκλήματα, κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, αλλά συγκαλύπτουν και ψηφίζουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ είπε ότι δεν υιοθετεί τη δήλωση και ζήτησε να μην υιοθετούνται «λαϊκιστικά μοντέλα».

«Δεν βοηθάνε» είπε αρχικά ο κ. Σπίρτζης, «όπως δεν βοήθησε η εργαλειοποίηση από τη ΝΔ της φωτιάς στο Μάτι».

«Όποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε στον πολίτη σε μια λαϊκιστική αντιμετώπιση» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. «Και να βοηθάει (σ.σ. στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη), από μένα δεν υιοθετείται. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και άλλοι στο παρελθόν» συνέχισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας την Τετάρτη στο Action24.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ή όχι με τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά», απάντησε «Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς».

«Ξέρετε ότι εγώ πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφύγω τις λεκτικές ακρότητες δεν βοηθάνε γενικά τη δημοκρατία. Από εκεί και μετά να μείνουμε στην ουσία. Δεν θα είναι λεκτική ακρότητα αν ακόμα μία φορά βάλουμε τη Βουλή μπροστάρισα στο να καλύψει τυχούσες ποινικές ευθύνες… …Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς».

ΝΔ: Ο Πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά επίσημα η νέα ταυτότητα του κόμματος

Θυμίζεται ότι με αφορμή τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «Η χυδαιότητα, αθλιότητα και η κατηφόρα δεν έχουν τελειωμό».

Ο Πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά επίσημα η νέα ταυτότητα του κόμματος».

Όπως τόνισε ο Ν. Ρωμανός: «Μετά από τη μικρή ανάπαυλα των άγιων ημερών, ο κ. Κασσελάκης το πιάνει από εκεί που το άφησε! Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε βίντεο, που ανήρτησε ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια, ότι “Υπουργοί σκοτώνουν παιδιά”. Η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η κατηφόρα δεν έχουν τελειωμό!».

Τέλος, όπως συμπλήρωσε: «Κάποτε τέτοιες δηλώσεις έκανε ο κ. Πολάκης και ζητούσαμε μάταια από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις.

Τώρα πια τις δηλώσεις αυτές τις κάνει η ίδια η ηγεσία, επιβεβαιώνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ο Πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά είναι επίσημα η νέα ταυτότητα του κόμματος. Να τον χαίρονται».