Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ

από Team MyPortal.gr
sms

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να κατατάσσεται στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως ως προς την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, καθώς και ότι σήμερα παράγει το 50% των αναγκών από τον ήλιο και τον άνεμο, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας, στο Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξουν συνέργειες ανάμεσα σε ελληνικές και σερβικές επιχειρήσεις, καθώς και ότι η φιλία ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία είναι γερά θεμελιωμένη, χαρακτηρίζοντας το 2024 μεγάλη ευκαιρία να περαιτέρω ανάπτυξή των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις να δουν με πολύ προσοχή την οικονομική πρόοδο της Σερβίας και την αναπτυξιακή προοπτική, συμπληρώνοντας ότι ανοίγονται επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ελληνική οικονομία, όταν το 2022 οι εξαγωγές ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ, η ανεργία από το 18% έπεσε κάτω από το 10%, μετά από 14 χρόνια, όπως είπε, με υπεύθυνη πολιτική που εκτιμήθηκε από τους διεθνείς οίκους.

Επίσης, για τους μισθούς πρόσθεσε ότι πριν από 4 χρόνια το 33% των μισθωτών αμειβόντουσαν με 1.000 έως 3.000 ευρώ και σήμερα είναι το 42%, σημαίνει ότι η μέση μισθοί ακολουθούν την πορεία της οικονομίας και να δημιουργούμε ευημερία για όλους.