Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Δεν πήγαινε σε γεύμα γιατί βρισκόταν η υφυπουργός Χρ. Αλεξοπούλου

από Team MyPortal.gr
sms

Ζήτημα φαίνεται ότι προκλήθηκε κατά τον εορτασμό της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, καθώς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας φέρεται να κατέστησε σαφές στην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, που εκπροσωπούσε και την κυβέρνηση, ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτη στο γεύμα που παρέθεσε.

Παραδοσιακά το επίσημο γεύμα ευλογούσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και βέβαια παρακάθονταν εκτός του εκάστοτε υπουργού και των πολιτικών και οι Μητροπολίτες που τιμούν την πόλη κατά τον εορτασμό.

Η κίνηση του Μητροπολίτη θεωρείται ότι έρχεται σε αντίθεση με τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδιώξει να ρίξει τους τόνους μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει συναντηθεί δύο φορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις δύο πλευρές να επιχειρούν να γεφυρώσουν το χάσμα.

Φέτος, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, για πρώτη φορά στο επίσημο γεύμα ενημέρωσαν ότι δεν θα παρακαθίσουν οι Μητροπολίτες, ούτε ο τοπικός Μητροπολίτης Ιερώνυμος και κανένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας, στέλνοντας έτσι «μήνυμα» στα κόμματα.

Αντίθετα, αποφάσισε να δημιουργήσει ιερατικό γεύμα, όπου θα παρακάθονταν οι ιερείς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ της ΑΧΑΪΑΣ», η Μητρόπολη είχε ενημερώσει τον δήμο ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν θα παρακαθίσουν στο επίσημο γεύμα που παραθέτει παραδοσιακά η δημοτική αρχή, καθότι δεν επιθυμούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ενώ είχε φροντίσει για τη διοργάνωση ξεχωριστού γεύματος σε άλλο κατάστημα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το γεύμα του δήμου.

Η κα Αλεξοπούλου, μαζί με συνοδεία, πήγαν στο κατάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη το γεύμα του Μητροπολίτη προς τους ιερείς.

Σημειώνεται ότι το γεύμα επρόκειτο να ξεκινήσει ακριβώς την ίδια ώρα με το γεύμα του δήμου. Ωστόσο, ο Μητροπολίτης, έχοντας πληροφορηθεί ότι έξω από το κατάστημα περίμενε η υφυπουργός, καθυστέρησε την προσέλευσή του για πάνω από μισή ώρα.

Τελικώς, κι ενώ η κυρία Αλεξοπούλου παρέμενε έξω από το εστιατόριο που θα γινόταν το γεύμα, ο Μητροπολίτης έφτασε στον χώρο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, φέρεται να της είπε ότι οι Ιερείς δεν πήγαν να ευλογήσουν το γεύμα του δήμου για πρώτη φορά στα χρονικά, επειδή δεν θέλουν να καθίσουν μαζί με πολιτικούς που αντιτάσσονται στους κανόνες της Εκκλησίας και την κάλεσε να αποχωρήσει από τον χώρο.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από aigiovoice.gr