Μητέρα Ναβάλνι: Οι Ρώσοι ερευνητές σχεδιάζουν να τον θάψουν κρυφά

από Team MyPortal.gr
sms

Αιτιάσεις κατά των Ρώσων ερευνητών ότι σχεδιάζουν να θάψουν τον γιο της κρυφά χωρίς κηδεία, επιρρίπτει η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λουντμίλα, τονίζοντας ότι δεν θα συμφωνήσει σε αυτό, όπως αναφέρει το Reuters.

«Θέλουν αυτό να γίνει κρυφά, χωρίς αποχαιρετισμό. Θέλουν να με φέρουν στην άκρη ενός νεκροταφείου, σε έναν φρέσκο τάφο και να μου πουν: εδώ βρίσκεται ο γιος σας. Δεν συμφωνώ με αυτό», δήλωσε σε ένα βίντεο στο YouTube. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τους Ρώσους ερευνητές.

Νωρίτερα, η μητέρα του δήλωσε ότι της έδειξαν τη σορό και το πιστοποιητικό θανάτου του. Από την πλευρά τους, οι βοηθοί του Ναβάλνι δήλωσαν ότι το πιστοποιητικό θανάτου ανέφερε ότι ο πολιτικός της αντιπολίτευσης πέθανε από φυσικά αίτια.

Η μητέρα του Ναβάλνι δήλωσε ότι είχε μεταφερθεί σε νεκροτομείο το βράδυ της Τετάρτης για να δει τη σορό του. «Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αιτία θανάτου, έχουν έτοιμα όλα τα ιατρικά και νομικά έγγραφα, τα οποία είδα και υπέγραψα το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου», δήλωσε η ίδια.

«Σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να μου είχαν δώσει αμέσως τη σορό του Αλεξέι, αλλά δεν το έκαναν μέχρι τώρα. Αντ’ αυτού, με εκβιάζουν, θέτοντας μου όρους για το πού, πότε και πώς θα πρέπει να ταφεί ο Αλεξέι. Αυτό είναι παράνομο», τόνισε η μητέρα του Ναβάλνι και συμπλήρωσε: «καταγράφω αυτό το βίντεο επειδή άρχισαν να με απειλούν. Κοιτάζοντας με στα μάτια, μου λένε ότι αν δεν συμφωνήσω σε μυστική κηδεία, θα κάνουν κάτι με το σώμα του γιου μου».

«Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας, τα πτώματα αποσυντίθενται», ανέφερε η μητέρα του Ναβάλνι τα λόγια ενός από τους ερευνητές. Από την πλευρά της, τους τόνισε: «Δεν θέλω ειδικούς όρους. Θέλω απλώς όλα να γίνουν σύμφωνα με το νόμο. Απαιτώ να μου επιστραφεί αμέσως το πτώμα του γιου μου».

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον θάνατο του Ναβάλνι και ότι οι συνθήκες διερευνώνται. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος Ναβάλνι, ο πιο γνωστός πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης, πέθανε ξαφνικά σε σωφρονιστικό καταυλισμό στην Αρκτική την περασμένη εβδομάδα. Οι βοηθοί και η οικογένειά του ισχυρίστηκαν ότι το Κρεμλίνο τον δολοφόνησε, ισχυρισμό που το Κρεμλίνο απέρριψε.