Το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη για την επέτειο του δημοψηφίσματος

από Team MyPortal.gr
sms

«Γιορτή της Δημοκρατίας» χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του, τη σημερινή ημέρα, επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «οι πολίτες απέδειξαν ότι ένας λαός μπορεί να απεμπολήσει τον φόβο με τον οποίο μια μικρή, ανόητη, αυταρχική ολιγαρχία αποκλείει τον δήμο από την δημοκρατία χρεώνοντάς τον τις δικές της αμαρτίες και ζημίες την ώρα που τον λοιδωρεί».

«Πριν τρία χρόνια σαν σήμερα, ένας μεγαλειώδης λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να κόψουμε τα συρματοπλέγματα της χρεοδουλοπαροικίας και να αποδράσουμε. Εκείνο το βράδυ όμως η κυβέρνηση ανέτρεψε τον εαυτό της, μαζί και τον λαό της.

Το μνημονιακό τόξο, όπως από το 2010, προσπαθεί να μας πείσει ότι ναι μεν τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν, αλλά οποιαδήποτε αντίδραση, οποιαδήποτε ανυπακοή στις υποδείξεις των δανειστών θα οδηγήσει σε χειρότερες εξελίξεις. Όμως ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πως να παραμείνει ανίκητος μετά από μία ήττα. Πως να πάρει μία ηρωική ήττα και να τη μετατρέψει σε μία μακροπρόθεσμη νίκη, σε μια μακροπρόθεσμη πηγή αισιοδοξίας, σε μια μακροπρόθεσμη πηγή ελευθερίας, τόλμης και αρετής.

Τρία χρόνια μετά, η υπεύθυνη ανυπακοή είναι εδώ! Το ΜέΡΑ25 είναι εδώ! Ο ελληνικός λαός είναι και πάλι έτοιμος για το μεγάλο ΟΧΙ στους δανειστές που συμπεριφέρονται σαν κατακτητές, μονιμοποιώντας τη χρεοδουλοπαροικία ως το 2060. Γιορτάζουμε λοιπόν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του 2015, σχεδιάζοντας από κοινού ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ένα αξιοπρεπές μέλλον για τη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.