Μεταφορά τεχνογνωσίας στη ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος από την ΕΥΑΘ

από Team MyPortal.gr
sms

Στην παροχή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης συμφώνησε η ΕΥΑΘ με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Χαλκηδόνος, σε πρόσφατη συνάντηση των δύο πλευρών στο δημαρχείο στα Κουφάλια.

Στη συνάντηση, στην οποία από πλευράς Δήμου Χαλκηδόνος συμμετείχαν ο δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Θόδωρος Πετρούσης και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ ΦώτηςΚαράμπας, συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών δράσεων που θα αποσκοπούν στην παροχή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και στην τεχνική και επιστημονική καθοδήγηση από την ΕΥΑΘ Α.Ε. Στόχος είναι η ΔΕΥΑΧ να διαχειριστεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρουςπου διαθέτει, εξοικονομώντας χρόνο και διασφαλίζοντας μακροχρόνια απόδοση της επένδυσης.

«Η ΕΥΑΘ Α.Ε. διαθέτει μακρά πορεία στο χώρο της διαχείρισης του νερού και των λυμάτων, με υψηλές επιδόσεις σε πολλούς επιχειρησιακούς τομείς και έμπειροστελεχιακό δυναμικό. Έχουμε δώσει δείγματα τωνπολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούμε και των επιχειρησιακών μας δράσεων για τη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος, την ψηφιοποίηση των λειτουργιών μαςκαι τον εξορθολογισμό των δαπανών μας», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης. «Η συνεργασία μας τη ΔΕΥΑΧ μόνο επωφελής μπορεί να είναι για τη δημοτική επιχείρηση, άλλωστε η εταιρεία μαςαποτελεί πρότυπο βέλτιστων πρακτικών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, με παροχή τεχνογνωσίας στα Βαλκάνια και την Κύπρο», συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης.

«Είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφτεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης, τον οποίο και ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας και για τη λειτουργία της ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος. Του παρουσιάσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ζητήσαμε τη συνδρομή και την υποστήριξη της ΕΥΑΘ, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, που είναι και τα κυρίαρχα ζητήματα των υποδομών στον δήμο μας. Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία που ήδη έχουμε έως τώρα θα συνεχιστεί και στο μέλλον σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Για την «ανάγκη και τη σημασία των συνεργασιών και ειδικά με εταιρείες που διαθέτουν τεχνογνωσία στον χώρο όπως η ΕΥΑΘ, σε μια εποχή προκλήσεων για τον κλάδο» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Θ. Πετρούσης.

Η ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και βελτιστοποίησης των λειτουργιών της, σε επίπεδο διαχείρισης δικτύων, λειτουργίας εγκαταστάσεων, ψηφιοποίησης των διαδικασιών σε ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της που αφορούν στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης. Στόχος της δημοτικής επιχείρησης είναι η μείωση των λειτουργικών της εξόδων με παράλληλη αύξηση των εσόδων της και, βεβαίως, η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον τελικό καταναλωτή.