Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

από Team MyPortal.gr
sms

Με μεικτά πρόσημα άνοιξαν την Πέμπτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια διορθωτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τους αναλυτές, όπου οι traders προσπαθούν να κατοχυρώσουν τα κέρδη του  από το χθεσινό ράλι των παγκόσμιων αγορών μετά τα ηπιότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600  καταγράφει  άνοδο 0,08%, με τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε μικτό έδαφος. Οι τεχνολογικές μετοχές κινούνται ανοδικά κατά 0,5%, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταγράφουν απώλειες 1%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει οριακή άνοδο 0,02%. Στο Λονδίνο ο FTSE κινείται πτωτικά 0,32%. Στο Παρίσι ο CAC καταγράφει άνοδο 0,22% και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ καταγράφει μικρά κέρδη 0,06%.

Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Απρίλιο, κάτω από την άνοδο 0,4% που προέβλεπε ο Dow Jones, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Οι τιμές καταναλωτή εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 3,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά τα στοιχεία ενθάρρυναν τους traders να πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στο εγγύς μέλλον.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν την Πέμπτη, αφού οι δείκτες αναφοράς της Wall Street έκλεισαν σε υψηλά ρεκόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών ήταν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια της νύχτας.