Με τον πρόεδρο και ακόμη δύο δημάρχους εκπροσωπείται η Θεσσαλονίκη στο νέο δ.σ. της ΚΕΔΕ

από Team MyPortal.gr
sms

Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής στη χτεσινή εκλογική μάχη στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Πέραν του Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος θα διατηρήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ, στο νέο διοικητικό συμβούλιο που αναδείχθηκε θα συμμετέχουν ακόμη δύο θεσσαλονικείς δήμαρχοι.

Ο πρώτος εξ αυτών είναι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, ο οποίος έδωσε τη μάχη στο πλευρό του Λάζαρου Κυρίζογλου και εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ με 109 ψήφους. Ο δεύτερος είναι ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος συντάχθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και κατέλαβε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της παράταξης “Αυτοδιοίκηση Τώρα” με 87 ψήφους. Εξαιρερικές επιδόσεις κατέγραψε στον συνδυασμό του Λάζαρου Κυρίζογλου η δήμαρχος Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου, η οποία δεν κατάφερε να εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για μόλις τρεις σταυρούς. Ακόμη μία γυναίκα δήμαρχος από τη Θεσσαλονίκη ήταν υποψήφια για το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ -η δεύτερη με την παράταξη Δούκα.

Πρόκειται για τη δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, που κατατάχθηκε δέκατη σε σταυρούς προτίμησης, ενώ ο συνδυασμός εξέλεγε μόνον πέντε δημάρχους, πλην του Χάρη Δούκα. Από τη Θεσσαλονίκη στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων είχαν κατέλθει υποψήφιοι ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Ζιώγας, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανθρώπινη Πόλη” στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη Νίκος Νυφούδης και ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου Κώστας Σωτηράκης, οι οποίοι ωστόσο δεν πέτυχαν την εκλογή τους στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.